Siyaset ‘Kabine değişikliği yok’

‘Kabine değişikliği yok’

02.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, parti genel merkezinde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Ak Parti MYK toplantısının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

‘Kabine değişikliği yok’

2007’de gerçekleştirilen referandumla halkın doğrudan cumhurbaşkanını seçmesinin önünü açan sürecin başladığını anımsatan Aktay, “Kabul edelim ki eksik kalmış bir değişiklikti. Zaten eksik kalmış olduğu için bugünkü sistem bir noktaya geliyor, birtakım krizler üretmeye aday olabiliyor. Bizi bu değişikliğe götüren tam da bu iki başlılık üreten, üretme potansiyeli çok yüksek olan aynı zamanda istikrarsızlıklar üretme potansiyeli çok yüksek olan bu sistemi tamamına erdirmek. Kılıçdaroğlu’nun bu konuya yaklaşımı ne yazık ki hala bir ‘apartman yönetimi’ seviyesinde. Aslında iyi bir apartman verip, onun yönetimine getirsek hepimiz rahatlarız. Doğrusu bir apartman yönetiminden getirdiği örneklerle bugünkü cumhurbaşkanlığı sistemini, yani halkın oyuna sunulmuş olan bu cumhurbaşkanlığı sistemini değerlendirmeye çalışıyor” dedi.
Aktay, “Anayasa değişikliğinin TBMM’den ne zaman Cumhurbaşkanlığına gönderileceği” sorusuna da “Bugün, yarın herhalde gider” karşılığını verdi. “Kulislerde kabine revizyonu iddiası bulunduğu ve MHP’nin hükümete gireceğinin” sorulması üzerine, “Emin olun yok. Hiç yok yani öyle bir konu ne konuşuldu ne de gündeme öyle bir konu gelmiş bulunuyor. Dışarıdan bu tür söylentileri biz de ilgiyle izliyoruz” dedi.
YSK Malatya İl Seçim
Müdürü’nün, Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerine yönelik görüşünün sorulması üzerine Aktay, “Resmi görevli herkes kendi konumunu, kendi görevini, kendi görevinin kendisine yüklediği sorumlulukları ve sınırları çok iyi biliyor. Bu konuda kimseye bizim bir şey söyleme durumumuz olmaz” diye konuştu