Gündem ‘Kadın olmam tüm şüpheleri kaldırdı’

‘Kadın olmam tüm şüpheleri kaldırdı’

29.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da telefonla aradıkları kişileri dolandıran 4 kişilik şebeke yakalandı. Üyelerden Gülcan Köse, eline geçen parayı kocasına ‘Fabrikada kazandım’ diye vermiş...

‘Kadın olmam tüm şüpheleri kaldırdı’

Adana polisi, farklı kentlerde oturan kişileri telefonla arayarak kendilerini ‘savcı’ ve ‘polis’ olarak tanıtıp kimlik bilgilerinin terör örgütleri tarafından kullanıldığını iddia ederek yürüttüklerini söyledikleri soruşturma kapsamında para ve altın isteyen dolandırıcılık şebekesini takibe aldı.
Şebekenin en son aradığı M.A.A.’nın ihbarı üzerine harekete geçen polis, şüphelileri yakalamak için filmleri aratmayacak bir senaryo hazırladı.

3 zanlının adını verdi
Polis, dolandırıcıların para ve altın istediği M.A.A.’dan söylenen adrese içinde 21 bin lira değerinde altın bulunan çantayı götürmesini istedi. Dolandırıcıların tarif ettiği bir akaryakıt istasyonuna giden M.A.A., altın dolu çantayı buluşma noktasına gelen Gülcan Köse’ye teslim etti. Parayı alan Gülcan Köse ekipler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan genç kadın sorgusunda şebekenin diğer elemanları Mustafa İmer, Hacı Bozaslan ile İsmail Bozaslan’ın adını verdi. Harekete geçen polis 3 zanlıyı da düzenlenen operasyonla yakaladı.

Sorguda suçunu itiraf etti
Dolandırıcılık şebekesinin kadın elemanı Gülcan Köse, yapılan sorgusunda suçunu itiraf etti. Köse, ifadesinde “Eşime fabrikada iş bulup çalıştığımı söyledim. Böylece, eve para getirdiğim zaman nerden aldığımı sormuyordu. Hacı işi organize ediyor, Mustafa İmer telefonla aradığı vatandaşlara kendisini ‘savcı’ veya ‘polis’ olarak tanıtıyor, para istiyordu. Ben de hesabıma yatan parayı çekip İsmail Bozaslan’a teslim ediyordum. Kadın olmam sayesinde kimse benden şüphelenmedi. Onlar da benim payıma düşeni veriyordu” dedi.