Siyaset ‘Kandil’e giden kriptolu telefonlar çalışıyor mu?’

‘Kandil’e giden kriptolu telefonlar çalışıyor mu?’

10.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım’ın  “Terör örgütünün bugünlerde ’görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz, konuşalım’ gidi doğrudan dolaylı haberleri geliyor” sözlerine tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural “Bu sözler Sayın Başbakan’ın terörle mücadeleye vurduğu bir darbedir. Süratle AKP ve Başbakan bu sözlerini düzeltmelidir. Bunlar AKP hükümetinin kafasının karışık olduğunu ortaya koymaktadır”  dedi.

‘Kandil’e giden kriptolu  telefonlar çalışıyor mu’

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Kandil ile AKP arasında kırmızı telefon hattı mı var?” diye soran Vural, Başbakan’ın bu doğrudan görüşmeyi kimlerle ve ne zaman yaptığını açıklamak zorunda olduğunu belirtti. Vural, “Doğrudan nasıl bir mesaj gelmiş. Kriptolu telefonlar vardı, Kandil’e giden. Kriptolu telefonlar çalışıyor mu? Doğrudan haber gelmesi, görüşmek demektir. Çözüm Süreci’ni buzdolabından indirme görevi Saray tarafından Başbakan’a mı verildi? Sayın Başbakan, bu iş havuz yönetmeye benzemez” dedi.
Vural, “Bir taraftan Sayın Cumhurbaşkanı, ‘terörle mücadele kıyamete kadar sürecek’ diyerek adeta terörle birlikte yaşamımız gerektiğini söylerken, Sayın Başbakan, büyük gaflet eseri terör örgütüyle müzakereden bahsedebilmektedir. Yazıklar olsun” ifadesini kullandı.