Ekonomi ‘Karayolları’ projesinde işlem tamam

‘Karayolları’ projesinde işlem tamam

01.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO’nun dev “Maltepe Küçükyalı” ihalesinde imzalar atıldı. 114 bin 239 metrekarelik arsanın proje sözleşmesi Emlak Konut ile ihaleyi rekor bedelle kazanan Tahincioğlu Gayrimenkul arasında imzalandı.

‘Karayolları’ projesinde işlem tamam

“İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesinin açık artırma bölümünü içeren 2. oturumu 7 Haziran tarihinde yapılmış, arsaya en yüksek teklifi; ‘Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri olarak 3 milyar 635 milyon 715 bin lira + KDV’, ‘Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı olarak yüzde 42 ve ‘Arsa Satışı Karşılığı Asgari Şirket Payı Toplam Geliri olarak da 1 milyar 527 milyon lira + KDV’ ile Tahincioğlu Gayr. İnş. ve Turz. A.Ş. & Tahincioğlu Küçükyalı İnş. ve Tur. A.Ş. & Kozken İnş. Taah. ve Tur. A.Ş. İş Ortaklığı vermişti.

Konut ve ticari alan

Küçükyalı Karayolları arazisi olarak bilinen arsanın ihalesinin 5 Ağustos(ta onaylanmasının ardından projenin sözleşmesi Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu’nun katıldığı törende imzalandı.

İhale kapsamında bulunan arsalardan 3’ü ticaret-konut alanı, diğerleri ise ilkokul, ibadethane, meydan ve park olarak yapılandırılacak. İmza töreninde konuşan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Ülkemizin içinden geçtiği bu dönemde siyasi arenada ve iş dünyasında olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de büyük bir dayanışma sergiliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi ile çok büyük bir sınavdan geçtik. Bugün hep beraber demokrasi ve ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Birlik olmak, üretmeye devam etmek ve birlikte büyümek için iş birliği yapma zamanıdır. Biz de Tahincioğlu olarak böyle bir dönemde üzerimize düşen sorumluluğu alarak tüm gücümüzle ülkemize değer katacak bir projeyi daha hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

‘Çalışmaya devam’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da millet için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Kurum “15 Temmuz gecesi ve sonrası büyük bir demokrasi mücadelesi veren milletimiz her şeyin en iyisini hak ediyor dedik. Biz de bu millet için üzerimize düşen, yapılması gereken her ne varsa yapacağımızın sözünü verdik. Biz Emlak Konut olarak Türkiye’nin geleceğine ve ekonomiye güveniyor, yarınlara emin adımlarla yürüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Tüm taahhütlerimizi de aksatmadan yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kampanya uzadı

1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olan ‘İndirimli Satış Kampanyası’na yoğun ilgi ve talep nedeniyle kampanyayı bir ay daha uzattıklarını belirten Kurum, “Aynı şartların geçerli olduğuyüzde 20 indirim sağlanacak kampanyamız 30 Eylül akşamına kadar devam edecek” dedi.