Gündem ‘Kardeşim cumhuriyete’ bağlıdır’

‘Kardeşim cumhuriyete’ bağlıdır’

26.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminde tutuklanan isimlerden biri de Ergenekon davası sanığı olan emekli Orgeneral Nusret Taşdeler’in kardeşi, Tümgeneral Nevzat Taşdeler.

‘Kardeşim cumhuriyete’ bağlıdır’

Orgeneral Taşdeler, kardeşinin böyle bir girişim içinde asla olamayacağını belirterek, “Ben mağduru olarak, bu girişimi nasıl tasvip etmiyorsam, nasıl karşıysam, nasıl lanetliyorsam kardeşim de aynı düşüncede” diye konuştu.

Haberin Devamı

FETÖ/PDY’nin püskürtülen darbe girişimine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Bursa’da gözaltına alınan İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş’un çantasında yapılan aramada Tuğgeneral Mehmet Partigöz imzalı sıkıyönetim direktifi adlı belge ele geçirilmişti. Belgede, direktif ve eklerinde cunta yönetimince kritik kurumlara yapılacak atamalar belirtilmişti. 4 ismin yer aldığı belgede Harp Akademileri Kurmay Başkanı Tümgeneral Nevzat Taşdeler’in de yer aldığı anlaşılmış, Tümgeneral Taşdeler tutuklanmıştı. Tümgeneral Taşdeler’in, Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan emekli Orgeneral Nusret Taşdeler’in kardeşi olduğu ortaya çıkmıştı.

‘Ben kardeşime kefilim’

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan ağabey Taşdeler, kardeşinin isminin FETÖ ile yan yana getirilmesinin ailelerini üzdüğünü belirterek, “Ben kardeşime kefilim” dedi. Ağabey Taşdeler, Orgeneral rütbesinde Ege Ordusu Komutanı’yken İndernet Andıcı davasına dahil edilerek mağdur edildiğini söyleyerek şunları söyledi:

“Ben, Ergenekon davası kapsamında bir yargı sürecine maruz bırakıldım. Bunun öncesindeki süreç boyunca, bugün FETÖ denen örgütün itibarsızlaştırma ve yıpratma kampanyasının her türlüsüne de maruz kaldım. Bunlar arşivlerde mevcut. Kardeşimin hiçbir zaman FETÖ mensubu olması mümkün değil. Kendisi başarılı bir subaydır. Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda hareket etmeyi kendisine prensip edinmiş, disiplinli, her hareketini hukuki mevzuat çerçevesinde bugüne kadar yapmış ve yürütmüş bir generaldir.”

‘Gerçek ortaya çıkacak’

Orgeneral Taşdeler, kardeşinin FETÖ’nün darbe girişimi içinde yer almış olmasının mümkün olmadığını belirterek, “Kardeşime kefilim. Gerçeğin er ya da geç ortaya çıkacağına da inanıyorum. Hem kardeşim hem de kardeşim gibi suçsuz insanlar acı çekmeden gerçeklerin bir an önce ortaya çıkarılmasını hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde süratle bir neticeye varılmasını arzu ediyorum. Netice olarak, ben bu girişimi nasıl tasvip etmiyorsam, nasıl karşıysam, nasıl lanetliyorsam; bunu yapanların hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yargılanmasını ve hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını istiyorsam; kardeşimin de aynı düşüncede aynı istekler içinde olduğuna eminim” dedi.