Dünya ‘Kargaşadan yararlanın’

‘Kargaşadan yararlanın’

14.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca DAEŞ’e yönelik operasyonların ardından gözaltına alınan 22 şüpheli hakkında hazırlanan soruşturma dosyasında, Alevi Kültür Derneği’ne yönelik eylem talimatının örgütün Suriye’deki merkezi Rakka’dan  verildiği bilgisi yer aldı.

‘Kargaşadan yararlanın’

‘Gözcülük yap’

Haberin Devamı

DAEŞ mensubu 22 şüpheli hakkında hazırlanan soruşturma dosyasında, 16 Ekim’de etkisiz hale getirilen Mehmet Kadir Cabael’in örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerinin sorumlusu olduğu ayrıca sadece Gaziantep değil ülke genelindeki eylemler için de malzeme temini ve yönlendirme yaptığı hatırlatıldı.
Dosyada, Gaziantep’te yakalanacağını anlayınca üzerindeki bombayı patlatan ve 3 polisin şehit olmasına neden olan DAEŞ mensubunun, Gaziantep Alevi Kültür Derneği’nin aşure etkinliğini hedef aldığına değinildi. ‘Abdurrahman’ kod adlı teröristin “Sana bir kardeş daha göndereyim. O, kalaşnikof ile polisleri taradığı sırada, Muhammed Şerif kargaşadan yararlanıp derneğe girerek eylemi gerçekleştirir, sen de gözcülük yaparsın” sözleri aktarıldı.

Haberin Devamı

Mehmet Kadir Cabael’in eşi Fadile’nin ifadeleri de dosyaya eklendi. Tutuklular arasındaki Fadile Cabael, 20 Ağustos’ta sokak düğününe yönelik saldırıyı gerçekleştiren 20-22 yaşlarında bir kişinin evlerine getirildiğini, bu kişinin açık kimliğini bilmediğini ifade etti.