Geri Dön
'Kendiyle evlenme' trendi nereye gider?

'Kendiyle evlenme' trendi nereye gider?

Her gün yeni bir trend patlıyor, 1-2 yıl sonra yerini bir başkasına bırakıyor. Fakat içlerinde bir akım var ki ne azalıyor ne çoğalıyor, enteresan bir istikrarla devam ediyor!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bir insanın kendisiyle evlenmesi teknik olarak imkânsız. Evlilik en az iki kişi gerektiren bir müessese. En klişesinden böyle bir tanım yapabiliriz. Son yıllarda Avrupa kendini geliştirdi, artık iki erkek de iki kadın da birbiriyle evlenebiliyor. Ama bir insanın kendisiyle evlenmesi mümkünlük barındırmayan bir şey. Muhakkak birine daha ihtiyacınız var... Trendler çağında bu kurallar ne olur? İtinayla çiğnenir efen'im...

Haberin Devamı

Kadınlar kendileriyle evleniyor!

Son 4-5 yıldır ortalık kendisiyle evlenenden geçilmiyor! Ve bu furyaya kapılanların hepsi kadın. Daha ben kendisiyle evlenen bir erkeğin haberine denk gelmedim. Kendilerine evlilik teklifi yapan ve olumlu cevap alan kadınlardan bazılarını sıralayalım: Sophie Tanner, Grace Gelder, Linda Doktar, Laura Mesi... Google'da şipşak arama yaptığınızda karşınıza çıkan isimler bunlar. Kimi İngiliz, kimi İtalyan. Ama ortak noktaları, Batı ülkelerinde yaşamaları.

Artık daha bilinçli olsak da...

Cinsiyet eşitsizliği konusunda dünya artık -şükürler olsun- daha doğru bir yere gidiyor. Somut örnekleri ne zaman görürüz, torunlarımız filan mı görür bilemiyorum. Ama artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Cinsiyet eşitsizliği, cinsel yönelim ayrımcılığı, kadın-erkek ayrımcılığı, feminizm gibi konular üzerinde daha çok eğiliyoruz. En azından bir bilinçlenme var. Önce bir konuda aydınlanma/bilinçlenme yaşanır, hemen ardından somut adımlar atılmaya başlanır. Hepsinin bir sırası var.

Haberin Devamı

Bu kadar mıydı?

Siz de 'kendiyle evlenme'nin varacağı noktayı merak etmiyor musunuz peki? Kendisiyle evlenen kadınlardan biri olan Sophie Tanner, geçtiğimiz günlerde nikah tazeledi. Bu mu yani? Sadece bu kadar mı bu trend? Böylesine yaratıcı bir fikir böyle kolay harcanmayı hak etmiyordu. Dikkatler çekildi, "Aaaa"lar "Oooo"lar yapıldı ama bitti. Kadınların herhangi bir erkeğe bağımlı olmadığını ilginç bir şekilde gündeme getirmek başarılıydı da, peki ya sonrası? Bu trend daha başka, sağlam temelli bir yere evrilmeyi hak ediyordu. Bireyselliğin her geçen gün daha çok öne çıktığı bu dönemde hangimiz kendimizle evlenmek istemiyoruz ki hem?

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler