Siyaset ‘Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir’

‘Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir’

20.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuk Parlamenterlerin sorularını yanıtladı. İngiliz bir kadın parlamenter, Bakan Bozdağ’a tartışmalara neden olan tasarıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

‘Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir’

“Biz kadınlar konusunda sizlerle aynı düşünüyoruz” diyen Bozdağ, “Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir. Suçun unsurları değiştirilmemektedir. Cezada indirim yapılmamaktadır. Sadece bu alanda ortaya çıkan, bizim toplumumuzun bazı yerlerinde olan, gerçeklikten ortaya çıkan bu sorunu çözmeye yönelik adımdır” dedi.
İmzacı vekilden savunma
Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, kendisinin de imza attığı tartışmalara yol açan cinsel istismarla ilgili önergenin geri çekilmesinin sözkonusu olamayacağını düzenlemenin doğru olduğuna inandıklarını söyledi. Can, “Yargıtay’dan çok talep geliyordu. Türkiye’nin kanayan yarasını çözmemiz gerekiyordu. Bu tür hadiselerde vereceğimiz cezalarla çocuğu dağa kaldırmış, tecavüz etmiş alçak sapıklara vereceğimiz cezalar aynı olamaz” diye konuştu.