Gündem ‘Kestirme’den ölüme gittiler

‘Kestirme’den ölüme gittiler

26.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üniversite öğrencilerini gezi için Eskişehir’e götüren midibüs uçuruma yuvarlandı. Kazaya, kestirme diye sapılan dağ yolunun kaygan olmasının neden olduğu ileri sürüldü

‘Kestirme’den ölüme gittiler

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan iki midibüs, dün sabah saatlerinde gezi amacıyla Eskişehir’e doğru yola çıktı. Yusuf Zeybek yönetimindeki midibüs, 10.00 sıralarında Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi Karamık köyü yakınlarında yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. 15 metre derinliğindeki şarampole yönelen araç bir süre düz ilerledikten sonra kayalığa çarparak takla attı. Kazayı, arkalarından gelen diğer midibüsteki öğrenciler fark etti. İlk etapta 6 öğrenci kaza yerinde öldü. Yaralı çıkarılan 2 öğrenci de kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı. Kazada toplam 19 öğrencinin yaralandığı açıklandı.

Öğrencileri teşhis edemediler
Kaza yerinde geniş önlem alan jandarma, kimlik tespiti yapmak için üniversite öğretim görevlilerinden yardım istedi. Kaza yerindeki öğretim görevlileri, öğrencileri teşhis edemedi. Öğrencilerin etrafa saçılan eşyaları jandarma ekipleri tarafından toplanarak bir araca konuldu. Cenazeler savcının incelemesinin ardından Çay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazada İsmet Yörümez, Elif Nur Keskin, Sinem Sezgin, Fatih Aybilek, Muhammed Yusuf Karahan, Sena Öz, Buket Alaz, Gözde Erol adlı öğrencilerin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da kaza ile ile ilgili yayımladığı mesajda ölen öğrencilerin yakınlarına başsağlığı diledi. Öte yandan bazı görgü tanıkları “Önde giden midibüsün fireni patladı ve yalpalamaya başladı. Kaza yapan midibüs öndeki midibüsü sellektör yaparak uyardı ve yol verilmesinin ardından da uçuruma yuvarlandı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Uçurumları olan bir yol’

Vali Hakan Yusuf Güner Afyonkarahisar’daki Devlet Hastanesi’nde yaralıları ziyaret etti. Gazetecilere açıklama yapan Güner, “Kaza Yalvaç’tan Eskişehir istikametine gelen bir dağ yolunda yaşanıyor. Yol jandarma bölgesi olarak tabir edilen tek aracın gidebileceği asfalt. Ama uçurumları olan bir yol. Tali bir yol. ‘Kestirme olsun’ diye gidiyorlar” dedi. Kaza yapan midibüs öndeki midibüsü sellektör yaparak uyardı ve yol verilmesinin ardından da uçuruma yuvarlandı. Görgü tanıkları, öndeki midibüsün de selektörü fark etmemesi durumunda ikisinin birlikte uçuruma yuvarlanacağını söyledi.