Siyaset 'Kılıçdaroğlu sanki bu ülkede yaşamıyor'

'Kılıçdaroğlu sanki bu ülkede yaşamıyor'

20.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nın Kaya Ramada Otel’de düzenlediği programda iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu  sanki bu ülkede yaşamıyor

Her anayasanın bir sistem ortaya koyduğunu dile getiren Kurtulmuş, 1982 Anayasası’nın da “bürokratik oligarşi” denilen bir sistem kurduğunu, milletin iradesine güvenilmediği için o iradeyi değiştirecek bazı anayasal kurum ve kuruluşlar eliyle siyasete müdahale edildiğini anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine değinen Kurtulmuş, “Sayın Kılıçdaroğlu ‘Anayasa’ya evet denilirse, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelirse, Türkiye’de kaoslar, krizler olur’ diyor. Sanki mübarek, Türkiye’de yaşamıyor, başka bir ülkede yaşıyor gibi konuşuyor. 67 yıldır şu andaki mevcut sistemle yönetiliyoruz. Bu sistemde o kadar çok kriz, kaos ortaya çıkmış ki Türkiye yıllarını kaybetmiş, ekonomik ve siyasi olarak geri düşmüş” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anayasa değişiklik paketinin içerisinde “darbesavar” maddeler olduğunu öurgulayan Kurtulmuş şöyle devam etti:

“Zannediyorum Kılıçdaroğlu ve CHP’liler hiç kendilerinin o koltukta oturmayacağını düşündükleri için şöyle varsayıyorlar, ‘Cumhurbaşkanının bir gün kafası bozulacak, bir sabah kalkıp parlamentoyu fesh edecek.’ Hanım kardeşlerimden özür diliyorum, ‘Bekara karı boşamak kolaydır.’ Hiç iktidar olmadıkları, iktidar olmayı da düşünmedikleri için ‘Nasılsa bir gün kafası kızar, parlamentoyu lağveder’ diyor. Hiçbir sorumlu devlet adamı Türkiye’de erken seçimin önünü açacak bir adım atmaz, ta ki sistem kilitleninceye kadar. Sistem kilitlendi, kim çözsün sorunu? Milletin sorunu çözdüğü bir sistem mi krizi ortadan kaldırır yoksa kapalı kapılar ardında vesayet odaklarının devrede olduğu bir sistem mi kaos yaratır?”