Gündem ‘Kilis’te ölen çocuklar için sahaya atladım’

‘Kilis’te ölen çocuklar için sahaya atladım’

10.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom Arena’da pazar günü oynanan Galatasaray - Beşiktaş derbisinde, “Kilis sahipsiz değildir. Kilis için yastayız” yazılı tişörtle sahaya giren Galatasaray taraftarı Ahmet Canarslan, eyleminin nedenini Milliyet’e anlattı: “Geçen hafta komşumuzun kızı Nisa Döne roket nedeniyle öldü. En son annemin evinin bahçesine bir roket düştü ve Kilis’ten annemi  aldım. Kilis’te hayatını kaybeden çocuklar varken kendimi bu hareketi yapmaya mecbur hissettim.”

‘Kilis’te ölen çocuklar için sahaya atladım’

Aslen Kilisli olan ve Avcılar’da erkek kuaförü olarak çalışan Ahmet Canarslan (36) derbide maçın 77. dakikasında sahaya girdi. Tam o çimlerde koşarken Beşiktaş atağı gole dönüştü. Kural tartışması yaşanan golle birlikte Canarslan’ın eylemi Pazar gününün en çok konuşulan konusu oldu. Gözaltına alındıktan sonra emniyetten serbest kalan Canarslan, o anları Milliyet’e anlattı.
‘Sessiz kalamazdım’
Canarslan, “Büyük bir Galatasaraylıyım, onunla yatar onunla kalkarım. Yaptığım hareketle ilgili beni Galatarasaylılar ne olur beni affetsin. Galatasaray sevgisini en güzel şekilde üç çocuğuma geçirmiş bir insanım ama onlara ne zaman baksam Kilis’te ölen çocukları düşünüyorum. Kilis bu acıları yaşarken orada sessiz duramazdım. Sahaya girdikten sonra da gol yediğimizi görünce kendimi yere attım. İnşallah bu hareket biraz bile olsa Kilis’in içinde bulunulan duruma dikkat çekilmesini sağlamıştır.”
Kendisini tanıyan Kilislilerin maçın ardından arayıp teşekkür ettiğini söyleyen Canarslan, eylemiyle ilgili şunları söyledi: “Ekonomik nedenle çok sevdiğim memleketimden ayrılmak zorunda kaldım. Ama Kilis’i hiçbir zaman bırakmadım annem akrabalarım orada yaşıyor, babamın mezarını her ay ziyarete giderim. İlk roketin düştüğü zaman çok endişelendik. Geçen hafta komşumuzun küçük kızı olan Nisa Döne öldü, en son annemin evinin bahçesine bir roket düştü ve annemi Kilis’ten aldım. Kilisliler için Taksim’de bir yürüyüş düzenlendi o yürüyüşe katıldım ama oradaki insanların acısını endişesini kimsenin görmek istemediğini fark ettim. Daha fazla dayanamadım ve sonunda da böyle bir eylem yapmaya karar verdim.”
Evli ve üç çocuk babası olan Canarslan, sahaya girmesinin ardından kendisi için terörist yakıştırması yapılmasından da rahatsız olduğunu söyledi.