Cadde ‘Kimseyle yarış içinde değilim’

‘Kimseyle yarış içinde değilim’

30.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenomen olan parçalarıyla pop müzik sektöründe hızla ilerleyen Merve Özbey, sadece kendisiyle rekabet halinde olduğunu söyledi. Şarkıcı, “Kimseyle yarış içinde değilim” şeklinde konuştu

‘Kimseyle yarış içinde değilim’

‘Boynun Borcu’ single’ıyla adından söz ettiren Merve Özbey’le yeni single’ını, müzik sektörünü ve projelerini konuştuk.

Haberin Devamı

‘Boynun Borcu’ single’ı nasıl ortaya çıktı?

Şarkı, ilk olarak 1.5 yıl önce elime ulaştı. Erdem Kınay’la beraber çalıştığımız için stüdyodaki tüm şarkıların demolarını ilk ben okuyorum. İçlerinden en beğendiklerimi seçme fırsatım oluyor. Okuduğum şarkılarda mesaj vermeyi çok seviyorum. Parçanın içinde geçen, ‘Senin için çok temiz mi? Saf benim dünyam’ sözleri tüylerimi diken diken etti. Sağ olsun, Deniz Erten de şarkıyı bana emanet edince, ortaya güzel bir çalışma çıktı.

Bu dönem gündeme dair mesajlı şarkılara sık yer veriliyor. Sizde böyle bir şarkı söyler misiniz?

Tarkan ve Sezen Aksu’nun, ‘Ceylan’ ağıtını çok beğendim. İçime sinen bir parça olursa, söyleyebilirim. Çocuk, kadın cinayetleri ve tacizle ilgili mesajlı şarkıları seve seve okurum. Müzisyen olarak gerçekten bir şeyleri değiştireceğime inanıyorsam yaparım.

Haberin Devamı

Şarkınız dijital platformlarda üst sıralarda yer alıyor. Bu kadar ilgi bekliyor muydunuz?

Daha ilk günde kendi kanalımızda 300-400 bin arasında dinlendi. i-Tunes’ta ilk beş gün, birinci sırada yer aldı. ‘Yaş Hikayesi’ çıktığında bu kadar hızlı ilerlememişti. Her yaptığınız iş sizi bir kademe yukarıya taşıyor.

Müzik marketlerde satışı yok. Neden böyle bir tercih yaptınız?

Önceden albümler milyonlar üzerinde satılıyordu. O yüzden sadece kendimize ve radyolar için bir CD baskısı yaptık. Bu dönemde artık dijital ve sosyal medya çok ilgi görüyor. Şarkılarım ilk çıktığı dönem sabahları kalkıp, kaç kişinin dinlendiğine bakıyorum. Bu zamana kadar sahte tıklanma almadım. Benim yarışım kendimle. Kimseyle bir yarış içerisinde değilim.

Daha önceki parçalarınız fenomen oldu. Beklentinin artması korkutuyor mu?

Bütün müzisyen arkadaşlarımda, ‘Bir şey yapıyorsak, ikinci yaptığımız işin daha iyisi olması gerekiyor’ gibi düşünce var. Daha iyisini yapmak için daha çok çalışıyoruz. Beklenti korkutmuyor, daha çok çalışmaya azmettiriyor.

‘Sesin en iyi ilacı uyku’

Sık konser veren bir şarkıcısınız. Bunun sebebi nedir?

Güzel iş ve ekibin iyi olması sizi buraya taşıyor. Bir parça çıkarmadan önce ekibe danışıyoruz. İyi şarkı söylediğime inanıyorum. Seyircimizle frekansımız iyi, göz kontağı yaptığım herkesle bir şey paylaşıyoruz.

Haberin Devamı

Üst üste konserler sırasında sesinizi nasıl koruyorsunuz?

7-8 konser üst üste yaptığımız zaman en çok uykusuzluk etkiliyor. Sesin en iyi ilacı uykudur. Sinirlenmemek ve strese girmemek gerekiyor. Bir de günlük hayatımda, karşımdakine kendimi duyurabilmek için bağırarak çaba sarf etmiyorum.

‘Erdem’le mutluyum’

Erdem Kınay’la ayrılmaz ikili oldunuz. Bu uyumun sırrı nedir?

‘Süper İkili’ diyorlar bize. Beş yıldır birlikte çalışıyoruz. Tarzınıza uyan herkesle çalışabilirsiniz ama bizimkisi sihirli oldu. Hayatımda herkesten çok Erdem’i görüyorum. Müzikte kalite önemli ama sonrasında vicdanı, merhameti, iyiliği ve karşı tarafa bakış açısı geliyor. Erdem hem kaliteli hem de merhametli olduğu için onunla birlikte çalışmaktan çok mutluyum.

Türk sanat müziği albümü çalışmanız devam ediyor mu?

Yeni yıl öncesi ya da hemen sonrasında albümü çıkaracağız. Türk sanat müziği projesi için, ‘Daha kaç yaşındasın, önce popta kendi yerini oluştur’ diyerek eleştirilmiştim. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuarı lise girişliyim. Yedi yıl da Türk halk müziği eğitimi aldım.

Haberin Devamı

‘İyi şarkının önünü kesemezsiniz’

‘Duman’, ‘Helal Ettim’ ve‘Yaş Hikayesi’ parçalarıhâlâ popüler. Bu kadarını bekliyor muydunuz?

İyi şarkının önünü kesemezsiniz. 10 sene sonra da dinlenir. Radyocu arkadaşlarım bu

parçaları hâlâ çaldıklarını söylüyor. Üst üste Milli Piyango çıkmış gibi oldu.

Ünlü olmak nasıl bir duygu?

Sevdiğim mesleği yapıyorum. Şu ara herkes istediği işi yapamıyor. O yüzden Allah’ın yarattığı şanslı kullardanım. Ünlü olmak güzel bir olay.

Oyunculuk yapmayı düşünüyor musunuz?

Çok oyuncu arkadaşım var. Hepsi, ‘Acilen bir sit-com ve tiyatroda oynaman gerek’ diyorlar. Müzikteki yerimi sağlamlaştırmadan oyunculuk düşünmüyorum. Eğitimini almadan kamera karşısına geçmem.