Cadde ‘Kırılan gönüller tamir edilemiyor’

‘Kırılan gönüller tamir edilemiyor’

21.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bosna Hersek’te 1992 - 1995 yıllarındaki savaşın etkisini günümüze taşıyan ‘Geçmişteki Sır’ filminin yönetmeni Raşit Görgülü, “Binalar, köprüler tamir edilebiliyor ama insanların kırılan gönülleri tamir edilemiyor” dedi

‘Kırılan gönüller tamir edilemiyor’

Raşit Görgülü’nün yönettiği, başrollerinde Serkan Şenalp, Natasa Petrovic, Emir Hadzıhafızbegovic, Ufuk Bayraktar, Suzan Kardeş ve Haluk Piyes’in oynadığı ‘Geçmişteki Sır’ filminin ekibi önceki gün Soho House’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bosna Hersek’te 1992 -1995 yıllarında yaşanan savaşın neden olduğu ve etkisinin günümüze yansıdığı proje için Görgülü, “Savaşlar olup bitiyor ve yıllar geçiyor. Binalar, köprüler tamir edilebiliyor ama insanların kırılan gönülleri yıllar geçse de tamir edilemiyor. Bu filmde, bir savaşın, yıllar sonraki izlerini anlatıyoruz. Daha önce Bosna’da yaptığım belgesel çalışmalarımda, savaş sonrası sendromları, savaştaki tecavüz olaylarını ve savaş suçlularını işledim. Bosna’da ve Kuzey Irak’ta bu tarz belgeseller yaptım. Bu filmde de farklı bir bakış açısından, savaşın yıllar sonraki acılarını işledim” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda yapımcı olan Görgülü, bütçenin 1 milyon euro (3 milyon 902 bin TL) civarında olduğunu söyleyerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve Bosna Kültür Bakanlığı’nın filme destek verdiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

‘İstanbul’u sevdim’

Makedonyalı oyuncu Natasa Petrovic, “Burada bulunmak benim için büyük zevk. İlk kez bir Türk filminde rol aldım. İstanbul’u gerçekten çok sevdim. Çok ilginç ve dinamik bir şehir. Çok güzel yerler var. Gerçekten ziyaretimin tadını çıkarıyorum” diye konuştu.