Dünya ABD savaş uçakları Suriye'deki rejim yanlısı milisleri vurdu, tansiyon yükseldi

ABD savaş uçakları Suriye'deki rejim yanlısı milisleri vurdu, tansiyon yükseldi

07.06.2017 - 16:52 | Son Güncellenme:

Amerikan jetlerinin Suriye'nin güneydoğusundaki El Tanf'da rejim milislerini vurduğu görüntüler yayınlandı. Rejim yanlısı milisler bugün ABD'yi tehdit ederek kırmızı çizgiler aşılırsa saldırı yapacaklarını duyurdu. Hizbullah ise, ABD savaş uçağını takip eden bir İran insansız hava aracının görüntülerini televizyonunda yayınladı. ABD, Mayıs ayının ortasında da aynı bölgede bir rejim konvoyunu vurmuş, Rusya ve Moskova karşı karşıya gelmişti.

ABD savaş uçakları Suriyedeki rejim yanlısı milisleri vurdu, tansiyon yükseldi

Suriye'nin güneyindeki El Tanf'da gerilim yeniden tırmandı. Suriyeli muhaliflerin kontrol ettiği bölgede bir üssü bulunan ABD, rejim yanlısı milisleri savaş uçaklarıyla bir kez daha vurdu. Uçakların bombaladığı noktada yaklaşık 60 milis bulunuyordu.

Haberin Devamı

Görüntüleri ortaya çıkan saldırıda, jetler milisleri peş peşe bombardımana tutuyor. Resmi açıklamaya göre, bölgede bir tank, top, uçak savarlar ve diğer zırhlı araçlar imha edildi.

İran'ın desteklediği milislerin muhalifler için bir tehdit unsuru olduğunu belirten ABD, Mayıs ayı içerisinde de aynı noktada bir konvoyu vurmuştu.

ABD'yi tehdit ettiler

Saldırının ardından bugün hem rejimden hem de milislerden açıklama geldi. ABD'yi hava saldırılarıyla bölgede tansiyonu yükseltmekle suçlayan Şam rejimi, operasyonların hemen durması için uyarıda bulundu.

Esad yanlısı grupların açıklaması 'Suriye müttefiki güçlerin operasyon odası komutanlığı' imzasıyla yayımlandı:

"Amerika, Suriye'nin, Suriye Arap Ordusu'nun ve müttefiklerinin evlatlarının kanının ucuz olmadığını iyi bilmektedir. Amerika, şartlar gerektirdiğinde onların Suriye'deki mevzilerini ve çevresini vurma kapasiteleri olduğunu da iyi bilmektedir. Suriye'nin müttefiklerinin şu ana kadarki sessizliği zayıflık göstergesi değil başka çözümleri amaçlayan bir öz kısıtlamadır. Amerika daha ileri gider ve kırmızı çizgileri aşarsa bu, sürmeyecektir."

Haberin Devamı

Hizbullah takip görüntülerini yayınladı

Hizbullah'ın televizyonu ise, İran'a ait bir insansız hava aracının ABD savaş uçağını takip ettiğini gösteren görüntüleri ekrana getirdi. Videonun Suriye topraklarında çekildiği belirtiliyor.

Rusya'dan kınama

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD'nin saldırısını kınadı.