Gündem ‘Kızım için buradayım’

‘Kızım için buradayım’

26.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Kurban Bayramı’nın ilk günü belediye otobüsünde şort giydiği için saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi’ye destek için dün Beşiktaş’ta şortlu protesto gerçekleştirildi

‘Kızım için buradayım’

İstanbul Beşiktaş dün ilginç bir protesto eylemine ev sahipliği yaptı. Köyiçi Meydanı’ndaki kartal heykeli önüne toplanan vatandaşlar, otobüste şiddete uğrayan Ayşegül Terzi’ye destek vermek için şortlu eyleme imza attı.

Kadınların ve erkeklerin şort giyerek katıldığı eylemde ünlü spor yazarı Faik Gürses de yer aldı. Erkekler de eşleri ve kızlarına destek olmak için şortla eyleme katıldı.

‘Kabul edilemez’

42 yaşındaki Yaşar Cansoy eylem için Ataşehir’den geldiğini belirterek, “Ayşegül Hanım’a yapılan kabul edilebilir bir şey değil. Halkın bu olaya çok daha fazla tepki göstermesi gerekirdi. Ben bugün burada kızım, eşim ve kız kardeşlerim için bulunuyorum. Onların daha rahat bir geleceğe sahip olması için pasif protesto hakkımı kullanıyorum” dedi. 43 yaşında olan Ufuk Mumay adlı bir vatandaş ise kızının geleceğini düşünerek eylemde yer aldığını söylerken, “Ülkem ve kızım adına kaygılanıyorum. Sadece kıyafetlerinden dolayı insanlar yargılanmamalı. Ben de bu zihniyete sahip olan insanların bulunduğu bir ülkede yaşamak istemiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘O tekmeyi bana atılmış hissettim’

“Şortumu giyerim karışamazsın, mırıldanamazsın” dövizi ile eylemde yer alan Saadet Yeşil (44) de, “Ayşegül’e atılan tekmeyi kendime atılmış hissettim. Yaşanan şiddete rağmen ülkenin Başbakanı olayın mırıldanarak geçiştirilmesini istemiş. Bunu doğru bulmuyorum. Kadınların özgürlüğü için buradayım” dedi.

Eylemi sosyal medya üzerinden organize eden Hasan Anıl Cansızoğlu’nun basın mensuplarına dağıttığı bildiride şu ifadeler yer aldı: “İnancı, düşüncesi ve giyim tercihi ne olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm kadınlarımıza yönelik şiddet eylemlerine karşı farkındalık için bu eylemi düzenledim. Vicdanlarımızı zedeleyen olayları toplumu ayrıştırmak için değil birbirimizi kucaklamak maksatıyla bir fırsat aracı olarak kılmalıyız. Çünkü hayat siyasetten büyüktür. Kadına şiddete hayır diyen ve bunu kitlelere ulaştırmak amacıyla bugün buraya gelen herkese teşekkür ederim.”