Gündem ‘Komisyon darbe tutuklusu generalleri de dinlemeli’

‘Komisyon darbe tutuklusu generalleri de dinlemeli’

15.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, Adalet Bakanlığı’na verdikleri dilekçede tutuklu Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Hakan Evrim, Hüseyin Türk, İbrahim Yılmaz ve Mehmet Partigöç’ü ziyaret talebinde bulundu...

‘Komisyon darbe tutuklusu generalleri de dinlemeli’

CHP’nin Darbe Komisyonu üyeleri Zeynel Emre, Aytun Çıray, Sezgin Tanrıkulu ve Aykut Erdoğdu, parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında, TBMM 15 Temmuz ve FETÖ/ PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun ilk 1 aylık çalışmalarından sonra amacından saptırıldığını savundu. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçede, Sincan Cezaevi’nde tutuklu olan Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Hakan Evrim, Hüseyin Türk, İbrahim Yılmaz ve Mehmet Partigöç’ü ziyaret talebinde bulunan CHP’liler darbenin tam araştırılması için Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Başbakan ve MİT Müsteşarı’nın da dinlenmesi gerektiğini ifade etti..

Haberin Devamı

‘Raporlayıp sunacağız’

CHP’li Zeynel Emre konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Bir cemaatin terör örgütüne dönüşüp Türkiye’de darbe yapacak güce erişmesine olanak sağlayan, gücü elde etmeye yönelik kimlerin destek olduğu, nasıl kadrolaştığı konusunda askeriye, mülkiye, adliyeyi değerlendirdiğimiz zaman hayatta olan tüm cumhurbaşkanları, eski başbakanlar, eski genelkurmay başkanlarının, milli savunma bakanlarının, içişleri bakanlarının, milli eğitim bakanlarının dinlenmesiyle ancak bu güce nasıl eriştiği konusunda kamuoyu bilgi sahibi olacaktır. Bunlar yapılırsa yurtta sulh konseyinin kimlerden oluştuğu konusunda önemli mesafe kat edilir.”

“Köprü, kule, otel ziyareti yapılarak darbenin aydınlatılmasına imkan yoktur. Karanlıkta kalan noktaların tespiti açısından komisyon çalışmaları dışında ayrı çalışmaya devam edeceğiz. Adalet Bakanlığına başvurarak cezaevinde bulunan bazı tutuklu isimlerle görüşmek için izin başvurusunda bulunduk. Bundan sonraki dönemde başbakana başvuracağız. Ve genelkurmay başkanı ile MİT Müsteşarıyla CHP’li komisyon üyeleri olarak görüşmek için olanak sağlanması için başvuruda bulunacağız. Olan biteni kendi bakış açımız, tespitleri komisyon çalışmalarını bir araya getirdikten sonra raporumuzu sizlerle paylaşacağız.”

Haberin Devamı

‘Meclis yükü taşımasın’

“FETÖ’nün TBMM’de olmadığını düşünmek de saflık olur. Komisyon çalışmaları başladığı ilk günlerde şunu talep ettik: FETÖ mensuplarının kullandığı bazı haberleşme sistemleri var; Bylock, Eagle gibi. Meclis bu yükü taşımasın. Meclis’te FETÖ’cünün olup olmadığı bu programları kullanıp kullanmadığı tespiti önemlidir.”