Gündem ‘Koza İpek’te 7 kişi serbest

‘Koza İpek’te 7 kişi serbest

03.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’ye finans sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding’e yönelik soruşturmada adliyeye sevk edilen 7 şirket çalışanı serbest bırakıldı. İngiltere’deki Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek ise “Oğlum kaçmadı” dedi

‘Koza İpek’te 7 kişi serbest

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Koza İpek Holding şirketlerine yönelik aramalarda, merkez binadaki bilgisayarlardan imaj alma faaliyeti dün gün boyu devam etti. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek’in Çankaya Gaziosmanpaşa’daki evinde önceki gün sabah saatlerinde başlatılan arama faaliyetinin ise dün bu sabaha karşı bittiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Koza İpek Holding görevlilerinden 7 kişi ise dün adliyeye sevk edildi. İfadeleri alınan 7 kişi, savcılık tarafından serbest bırakılırken 1 kişi için de adli kontrol talep edildi.

Haberin Devamı


‘İki kardeş kavgası’

Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek, imaj alma faaliyetlerinin devam ettiği holdingin merkez binasına geldi. İpek, burada bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, Akın İpek’in kaçmadığını öne sürerek, “Akın Bey İngiltere’ye kaçmaz, kaçmadı, kaçmayacak. Çünkü kaçmasını gerektirecek hiçbir şey yok” dedi. Anne İpek, şunları söyledi:

“Akın Bey’in yedi kat yerin altına inseler, gökyüzüne çıksalar bir hatasını bulamazlar, bulamayacaklar da Allah’ın izniyle. Bu gelip geçici bir dönem. Bunun hakkında şu anda çok şey söylenebilir ama söylemiyorum. Rabbim bizi sabreden kullarından etsin. Bunu yaptıranlar da benim düşmanım değil. İşin en acısı o. İki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana ve ben üzgünüm. Benim oğlum asla ve asla hiçbir hata yapmamıştır, Allah’ın izniyle de yapmayacaktır. Bugüne kadar aile olarak yaptığımız tek şey, ekmeğimizi paylaştık, karıncayı incitmedik, hiç ayrım yapmadan tüm insanlara yardımcı olduk ve bundan sonra da hayatımın sonuna kadar aynı şekilde devam edeceğim. Hiç kimse bizi yolumuzdan çeviremeyecek. Bunları esefle kınıyorum, ayıplıyorum. Bu yazılanlar, çizilenler, anlatılanlar var ya bize yapışmadı, yapışmayacak da. Sivrisineğin vızıltısı kadar da benim üzerimde tesiri yok.”

Haberin Devamı

İpek hakkında tutuklama kararı
Koza İpek Holding soruşturması kapsamında Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi İpek hakkında, “gıyabında tutuklama” talep edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu talebi, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne iletti. Talebi değerlendiren mahkeme İpek hakkında “yokluğunda tutuklama” kararı verdi.

Para transfer yetkileri 200 bin TL’ye kadar

Şüphelilere, sorgularında yüksek miktarlardaki para transferlerinin sorulduğu öğrenildi. Şüphelilerin örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmedikleri, uzun yıllardır aynı şirkette görev yaptıklarını ve 200 bin TL’ye kadar para transferi yapma yetkisine sahip olduklarını söyledikleri öğrenildi. Savcılığın da, şüphelilerin serbest bırakılmaları ancak haklarında adli kontrol uygulanmasını istediği bildirildi.
Bilgisayarlar kısa süre önce formatlanmış
Holdingin merkezi başta olmak üzere 23 şirketteki çok sayıda bilgisayarın yedeklerinin alınabilmesi 42 polis görev yaptı. Yapılan ilk incelemede bilgisayarların kısa süre önce formatlandığı tespit edilirken, ekiplerin bilgisayarlara bağlı fotokopi ve yazıcıların da imajlarını aldığı belirtildi. Emniyet bünyesinde kurulan bir ekiple bu imajların detaylı olarak inceleneceği kaydedildi.