Dünya ‘Kurşun geçirdi’ davası

‘Kurşun geçirdi’ davası

07.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de vücuduna 5 kurşun isabet eden polis memuru hayatını kaybetti. Eşi çelik yeleği üreten firmaya tazminat davası açtı

‘Kurşun geçirdi’  davası

Firma iddiaları reddetti

Haberin Devamı

ABD’de polis Kevin Jordan’ın, giydiği çelik yeleğe rağmen kurşun yaralarından ölmesi üzerine, eşi yeleği üreten Armor Express şirketine dava açtı. Büyük çaplı bir kavgaya müdahale ederken vücuduna 5 kurşun isabet eden Kevin Jordan’ın çelik yelek hatası nedeniyle öldüğü iddia ediliyor. Jordan’ın dava açmasının ardından açıklama yapan Armor Express, Jordan’ın vurulduğu anda üzerinde olan çelik yeleği ve yeleğin nasıl giyildiğini görmeden kadının iddialarını reddetti.

Dev firmaya direniyor

Dev firmaya karşı tek başına hukuk mücadelesi başlatan Jordan’ın mahkemeye sunduğu dilekçede, 7 çocuk babası eşinin giydiği çelik yeleğin 40 kalibre kurşunlara dayanıklı olması gerektiği ifade edildi. Armor Express tarafından internete yüklenen videolarda ise kurşunlandıktan sonra yara almayan polis memurlarının ifadeleri çelik yeleklerin kalitesine kanıt olarak gösteriliyor. Armor Express’in geçmişte ABD Ordusu ile birçok ticari anlaşma yaptığı açıklandı.