Gündem "Kürtçe konuştuğu için öldürüldü" iddiasına Emniyet'ten yalanlama

"Kürtçe konuştuğu için öldürüldü" iddiasına Emniyet'ten yalanlama

08.09.2015 - 11:34 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Kağıthane'de "telefonda Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü ileri sürülen 21 yaşındaki Sedat Akbaş'ın , alkol tartışması sonucu çıkan bıçaklı kavgada hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kürtçe konuştuğu için öldürüldü iddiasına Emniyetten yalanlama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kağıthane'de meydana gelen ve bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan "Batmanlı genç telefonda Kürtçe konuştuğu için öldürüldü" şeklinde çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 6 Eylül Pazar günü saat 23.15 sıralarında Gültepe Mahallesi’nde meydana gelen olayda Sedat Akbaş'ın (18), bıçaklama sonucu öldürüldüğü, şüpheli C.K'nın (22) ise gözaltına alındığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Yapılan çalışmalarda olay günü Sedat Akbaş isimli şahsın bahse konu sokak üzerinde kaldırımda alkollü vaziyette oturduğu ve rahatsız edici davranışlar sergilemesinden dolayı şüpheli H.K.(22), A.K(45), M.K.(51), A.K.(29), O.A(20) ve C.K.(22) isimli erkek şahıslarca olay yerinden gitmesi için uyarıldığı, buna karşılık şahsın üzerinde bulunan bıçakla kendini uyaran şahıslara saldırdığı ve C.K. isimli şahsı kolundan yaraladığı, sonrasında çıkan arbede neticesinde S.A. isimli şahsın bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşılmıştır." Açıklamada, konuya ilişkin 6 şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alındığı, emniyetteki sorgularının sürdüğü ve olayla ilgili tahkikatın devam ettiği aktarıldı.