Galatasaray’ın kadrosuna katacağı stoperin, “yeni Popescu” olması bekleniyordu. Ama Avustralyalı Neill, sarı-kırmızılılara Popescu’yu değil, vazgeçmeyen, savaşçı ve agresif stiliyle Bülent Korkmaz’ı hatırlatacak

‘Lucas  Korkmaz’

İngiltere Premier Ligi’nde tam 9.5 sezon başarıyla top koşturan Avustralyalı savunmacı Lucas Neill; hırsı, istikrarı ve tatlı sert futboluyla dikkat çekiyor.

Galatasaray’ın kadrosuna katacağı stoperin, “yeni Popescu” olması bekleniyordu. Ama Avustralyalı Neill, sarı-kırmızılılara Popescu’yu değil, vazgeçmeyen, savaşçı ve agresif stiliyle Bülent Korkmaz’ı hatırlatacak

Lucas Neill, Mart 1978 doğumlu; yani Popescu’nun Türkiye’ye geldiği günle kıyaslandığında, ondan 2 yıl 1 ay büyük... G.Saray’ın son dönemde yaptığı birçok yabancı transferi gibi o da en iyi dönemlerini 3-4 yıl önce geçirmişti.
2006 Dünya Kupası’nda Avustralya’yla iyi işler yapmış (o dönemde orada çalışan Neeskens’in de gözdesi olmuş), Liverpool’a transfer olmaya çok yaklaşmıştı. Tercihini (kimilerine göre maddi nedenlerle) West Ham’dan yana kullanması ismini “Lucash (paracı Lucas)” a çıkardı, ama gittiği her takımda istikrarla iyi oynadığı için bu sorunları çabuk unutturdu.
32 yaşında İstanbul’a gelmesi bir handikap gibi duruyor, ama gerek 8 buçuk yıldır dünyanın en iyi futbol liginde aralıksız oynaması, gerekse hiçbir sezon ligde 30 maçın altına düşmemesi etkileyici...
5 buçuk sezon Blackburn’de, iki buçuk sezon West Ham’da sağ bek performanslarıyla taraftarın gözdelerinden olan Neill’in, stoper notları da iyi.
Bu yıla çok kötü başlayan Everton’da (Yobo’nun Afrika Kupası yolculuğunun da yardımıyla) stoperde oynuyordu ve takımın son dönemde düzlüğe çıkmasına da katkı yaptı. Dolayısıyla Galatasaray’a da savunmanın her iki bölgesinde yardımcı olması beklenebilir.
Sporseverlerin kafasında belki Popescu gibi bir virtüöz beklerken, Neill geldiği için soru işaretleri oluşabilir, ama bu adamın başka bir takım avantajları Popescu beklentisini unutturabilir. Birincisi, agresif ve savaşçı stiliyle taraftara çok sempatik gelen oyuncu. Hatta bazen abartıp Carragher’ın ayağını kırmak gibi sonuçlara da yol açıyor. İkincisi de, adaptasyon sorunu yaşamayacak kadar tecrübeli... Kısa West Ham ve Everton maceralarında gösterdiği hızlı uyumla zaten bu yollardan geçmiş.

Haberin Devamı

İstikrarlı bir oyuncu
Neticede Everton mutlu, bedavaya aldıkları ve sezon sonunda serbest kalacak bir futbolcuyu 750 bin pounda sattılar. Neill mutlu, çünkü Everton’da dostu Cahill vardı, burada da dostu Kewell var.
Galatasaray da mutlu, belki Rijkaard’ın istediği kadar kusursuz pas yapan bir takım olamayacaklar, ama en azından yarım sezon için 32’lik Neill, Zan ve iki Emre’den istikrarlı bir grafik çizecektir.


NEİLL?KİMDİR?

Adı: Lucas Edward Neill
Doğum tarihi ve yeri: 9 Mart 1978, Sydney/Avustralya
Mevkii: Stoper, sağ bek, Boy: 1,85 Kilo: 76
Kariyeri
2001-2006 Aralık Blackburn 198 maç, 6 gol
2007 Ocak-2009 West Ham 79 maç, 1 gol
2009-2010 Ocak Everton 12 maç
Milli takım
Avustralya U20 8 maç, 3gol
Avustralya U23 13 maç
Avustralya 53 maç

Haberin Devamı