Cadde MODAYI TAKiP ETMEYENLERE

MODAYI TAKiP ETMEYENLERE

16.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Lazy Butik bir tasarım dükkanı. Buradaki her parça 'sadece kendine ait' bir şey giymek isteyenleri memnun edecek cinsten. Üstelik fiyatları da, özel tasarımların satıldığı bir butiğe göre uygun

MODAYI TAKiP ETMEYENLERE

Galatasaray’dan Cezayir Çıkmazı’na doğru indiyseniz, Lazy Butik’i görmüşsünüzdür. Bu butik belki de şehrin en zevkli, en renkli tasarım dükkanlarından biri. Lazy’nin sahibi Gürel Bozbay’la butiğin öyküsünü konuştuk.


Butik nasıl doğdu?
DJ’lik yaparken moda akımlarını takip ediyordum. Ankara’da DJ Shop'um vardı. Sonra orayı kapattım ve Japonya’ya gittim. Ortağımla oradan kıyafet ve ayakkabı getirmeyi düşündük. Yıl 1999’du.

Buradaki ayakkabıları kim tasarlıyor?
Bilge Köprülü tasarlıyor, bizim atölyemizde yapılıyor. Üzerinde en çok durduğumuz konu ayakkabı. Sonra aksesuarlar. Küçük bir elbise standımız var. Bir de aynı tasarımcıyla çalışmayı tercih etmiyorum. Ürünler özel olsun istiyorum. Böylece daha çok tasarımcıya fırsat verilmiş oluyor.

O zaman şöyle soralım; şu an burada satışa sunulan tasarımlar kimlere ait?
Bir kısmı Aslı Jackson’a ait. Farklı malzemelerle elbiseler tasarlıyor. Pınar Eriş var bir de. O da punk figürlerinden etkilenerek tasarım yapıyor. Simla Atay’ın da bebek çizimleri var. Elbiselerin üzerine kumaşlardan yaptığı bebekleri dikiyor.

Tasarımcılar değişiyor ama Lazy Butik’in tarzı korunuyor, bu nasıl oluyor?
Ticari düşünmüyorum. Belli bir zevkim, dikkat ettiğim unsurlar var. İnsana yaşama zevki veren şeyler olmalı burada. Modayı da takip etmiyorum.

Siz tasarım yapıyor musunuz?
Legolarla yapılan kolyeleri ilk ben tasarladım. Sonra yine legolardan robot, tuzluk, biberlik kumbara gibi birçok şey yaptım. Bazen bunları butiğe koyuyorum.

Burayı büyütmeyi düşünüyor musunuz?
Bayiliğini istediler ama vermedim. Böyle kalsın istiyorum. Ayakkabıları çoğaltalım diyorlar, bunu da istemiyorum. Mesela İsveç’teki, Yunanistan’daki butiklere ürün gönderiyoruz. Bazen “Şu ayakkabıdan biraz daha gönderir misiniz?” diyorlar, yok diyorum.

Lazy Butik’te fiyat aralığı nedir?
Ayakkabılar 185 liradan başlıyor, 310 liraya kadar. Tişörtler 35 liradan, elbiseler 80 liradan, takılar da 20’den başlıyor, 80-90 liraya kadar.