Cadde HANDE’NİN KANKASIYIM DAHA NE OLSUN?

HANDE’NİN KANKASIYIM DAHA NE OLSUN?

27.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hande Yener’in sağ kolu Kemal Doğulu, “Sezen’in de Ajda’nın da takık olduğu insanlar var. Hande de bana takık!” diyor

HANDE’NİN KANKASIYIM DAHA NE OLSUN

Kemal Doğulu'nun, styling'den saç kesimine, fotoğraf çekiminden klip yönetmenliğine ve hatta şarkıcılığa uzanan bir kariyer öyküsü var. Doğulu, Hande Yener’in hayatında da etkili oldu. Giderek değişen sound'u ve imajıyla konuşulan Yener’e yöneltilen “Para kazanamadığı için eski haline geri dönüyor” eleştirilerinin faturası Kemal Doğulu’ya kesildi. Bu durumdan rahatsız olan Doğulu, bilmediklerimizi ve kendi deyimiyle ‘görülmek istenmeyenleri’ sadece CADDE'ye anlattı.

Hande Yener’in elektronik poptan vazgeçmesinde sizin etkin olduğunuz söyleniyor.
Bu bir projeydi. 'Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor' albümü çok başarılı oldu. Hande o albümden sonra artık yaptığı işlerin üstüne çıkmalıydı. Erol Köse ile çalışırken Hande’ye 'Ya Tutarsa' isimli şarkı geldi. O şarkıyı mı söyleseydi? Şarkı sonradan söyleyene de (Gülşen) fayda getirmedi ki. Hande de başka arayışlara girdi. O nağmeli arabesk gırtlağı bırakıp vokal tekniğini değiştirdi, düz okumaya başladı. Ama bizim memlekette gırtlaktan nağme yaparsan sesin var sandıkları için Hande yadırgandı. Enstrümanlarla birlikte altyapılar da değişti. Sezen Aksu da türkü albümü yaptı. Keza Candan Erçetin Fransızca, Funda Arar da sanat müziği okudu albümlerinde. Bu isimler o türlerin yorumcusu olarak mı kaldı? Hande’nin şimdi yaptığı da yeni bir proje.

Erol Köse bu değişimi beğenmediği için, Hande Yener’e “Ya ben ya Kemal” demiş, Hande de “Elbette Kemal” demiş ve bu yüzden yollar ayrılmış, doğru mu?
Ne kadar etkiliymişim! Ben basit bir imaj maker'ım sadece. 15 yıldır tırnaklarıyla bulunduğu yere gelen bir star, sizce bundan sonraki kariyerini imaj maker'ının ellerine bırakır mı? Bu o kadar basit mi? Ben görselden sorumluyum. Hande’nin müziğini ve yaşam stilini nasıl değiştirebilirim?

O zaman niye herkes sizi bu kadar etkili görüyor?
Çünkü bu algı Erol Köse tarafından yaratıldı. Bir deli bir kuyuya taş atmış ve kırk akıllı hala çıkarmaya çalışıyor. Hande’nin giderek yaşı küçülen kitlesi de her söylenene inanıyor işte. Sezen Aksu’nun da Ajda Pekkan’ın da hayatlarında takık olduğu birileri var. Hande’ninki de benim. Neden hazmedemiyorsunuz bu durumu? Ayrıca pembe saçı yüzünden Hande’yi dinlemiyorsanız hiç dinlemeyin zaten. Bu durumdan gerçekten nefret ediyorum. Delirmek üzereyim.

Haberin Devamı

YAKIŞIKLIYIM, YETENEKLİYİM
Neden sevilmiyorsunuz sizce?
Beni seven kadar benden nefret eden de var elbette. Çünkü herkes benim yerimde olmak istiyor. Saç-makyaj yapıyorum, giydirip süslüyorum, fotoğraf çekiyorum, klip yönetiyorum, şarkı söylüyorum, Hande’nin de kankasıyım daha ne olsun? Bunların hepsini tek tek yapmak isteyip de yapamayanlar var. Onlara göre benim yerimde onlar olmalı. Her nefretin altında aşk yatar aslında.

Nasıl kıracaksınız bu önyargıyı peki?
Umurumda değil. Çabalamıyorum bile. Bir iki kişiyi değiştirsem de 30 milyon kişinin yargısını yıkamam. Nasılsa 5-10 sene sonra anlayacaklar.

En çok kıskananlar eşcinseller gibi sanki, sizce?
En çok tapan da onlar. Birincisi yakışıklıyım, ikincisi yetenekliyim. Benim yaptıklarımı Türkiye’de yapabilen varsa çıksın karşıma, ben kenara çekileceğim. Yapamıyorlarsa da sussunlar artık.

Biraz kameralara oynamak gerekiyor sanırım. Antipatik görünmekten korkmuyor musunuz?
Üzgünüm o ben değilim. Hiçbir zaman insanların duymak istediklerini söylemedim, söylemeyeceğim de. Beni itici bulan zaten uzak duruyor.

Başkalarına yaptığınız işler, kendi şarkıcılığınızdan daha çok rağbet görüyor. Sıla’nın ‘Yara Bende’ klibi listelerde bir numara oldu, sizin klibiniz listelerde yok. Neden sizce?
Sıla’yı çok seven ama benden nefret eden kişi, klibi benim çektiğimi öğrenince yönetmeni görmezden gelmeyi tercih ediyor. Hande’nin 'Hayrola' albüm fotoğrafları internette ilk yayınlandığında millet yere göğe sığdıramadı, şahane buldu. Keza 'Hayrola' klibinin yönetmenini de ilk etapta söylememiştik. Klibi de görenler “Kemal’in çekmediği ne kadar belli işte” dediler. Ama hepsini yapanın ben olduğumu öğrendiklerinde yine verip veriştirdiler. Ha demek ki o zaman burada yapılan işlerde sorun yok, onların derdi benimle. Ya geçmişten yaraları olan ya da benimle bir gelecek ümitleri suya düşmüş olanlar bu konuşanlar. Beni beğenmiyorsan neden takip ediyorsun işlerimi?

Bu kadar negatif elektrikle rahat uyuyabiliyor musunuz?
Türkiye’nin starlarıyla çalışıyorken uyumaya vaktim yok zaten benim. Sadece kendimle ilgileniyor olsam popomu devirir yatarım. Kimse gözünde kendini çok büyütmesin, ben kendimi öyle önemli falan görmüyorum. Lütfen hiç kimse de beni öyle görmesin. Hayat memat meselesi değiliz hiçbirimiz. Ozon deliğini kapatamıyoruz, kendimizi ciddiye almaya gerek yok.

Bu kadar çok işiniz olduğuna göre inanılmaz para kazanıyor olmalısınız?
Hiç kazanmıyorum desem? Ben idealistim. Bizim sektörümüz de bitik durumda. Hande kendi şarkılarını kendisi yazıyor, Sıla da öyle. Ben de fotoğraf ve klip çekiyorum onlara. Neticede albüm de yapıyorum. Yetenekli sanatçı arkadaşlarımızla bir dayanışma içindeyiz aslında. Hani paranın olmadığı zamanlardaki takas usulü gibi.

Peki albümünüz ne zaman geliyor?
Stüdyodayız şu an. Sevgili Alper Narman’ın iddiasına göre ocak başında albüm çıkmış olacak. Çok farklı bir şeyler deniyoruz.

Yazarlar