Cadde SİRKELİ SPA

SİRKELİ SPA

13.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sirke, bağışıklık sistemini güçlendiren betakaroten ve pektin içerir. Sirkeli formüllerle saçlarınızı, bacaklarınızı ve sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz

SİRKELİ SPA

Serbest radikaller, kalp ve damar rahatsızlıkları, katarakt, kanser ve diğer yıpratıcı hastalıklar yaşam kalitesini belirler. Antioksidanlar, serbest radikalleri özümseyerek onları zararsız hale getirirler. Ve sirke, en önemli antioksidanlardan birini içerir; tamamen doğal ve emilebilir formdaki betakaroten. Birçok araştırma göstermiştir ki, betakaroten açısından zengin bir beslenme diyeti, kanser riskini azaltmakta ve bağışıklık sistemini güçlendirerek organizmanın dayanıklılığını artırmaktadır.
Kendisini kanıtlamış eski yöntemlere başvurmaktan çekinmeyen Amerikalı doktorlar, sirkenin tedavi edici etkisinden faydalanıyor. Ohio Üniversitesi hastanesinde kulak enfeksiyonlarının tedavisinde sirke kullanılıyor. Zira Asurlular döneminde, sirkeyle yapılan kulak lavmanı eski metinlerde belirtiliyor. Aynı hastanede göz enfeksiyonlarında sulandırılmış sirkeyle tedaviler deneniyor. Yale New Haven Hastanesi, hastane dezenfektanı olarak sirkeden yararlanıyor.
Siz de nesilden nesile geçen bitki özlü sirkeleri kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız şey, gerekli miktarda şifalı otları ve baharatları temin etmek. Baharatçılardan temin edebileceğiniz bu karışımları sirke içinde birkaç gün veya birkaç hafta sıcak bir ortamda, mümkünse güneşte veya kalorifer yanında beklettiğinizde, geriye sadece uygulamak kalıyor.


VARİSLERE ÖZEL TARİFE
Bacaklarınızı günde bir veya iki kere yarım saatlik sürelerle aşağıdaki şekillerde dinlendirin:
* Elma sirkesi emdirilmiş bir bezle sararak, bacaklarınızı yukarı kaldırıp dinlendirin. Bu süreçte büyük bir kase içine bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek, ılık suyu için. Yorgunluğu da alması için bu suyun içine bir yemek kaşığı bal ekleyin. Rahatlamayı hemen hissedeceğiniz gibi gözle görülür iyileşme de birkaç hafta içinde gelecektir.
* Yemeklerden önce düzenli olarak sulandırılmış elma sirkesi için.


LEKELERİ YOK EDİN
Yaşlılık lekelerini basit tariflerle çoğu zaman hafifletmek ve hatta tamamen yok etmek mümkündür.
* Günde iki defa bir tatlı kaşığı sirke ile bir tatlı kaşığı soğan suyu karışımını lekelerin üzerine uygulayın.
* Lekeleri sirke ile ıslatılmış yarım soğanla ovalamak da sonuç vermektedir.

SİHİRLİ FORMÜLLE SAĞLIKLI VE PARLAK SAÇLAR
Her şampuandan sonra saçınızı, iki bardak suya yarım bardak elma sirkesi eklenerek yapılmış losyonla durulayın. Bu durulama sayesinde saçlarınız canlı ve parlak bir renge kavuşur. Çok kıvırcık saçların kıvırcıklığı hafifler. Koyu renkli saçların parlaklığını vurgulamak için ceviz ağacı çiçeği veya adaçayı sirkesi, açık renk saçlar için de papatya çiçeği sirkesi uygulayıp saçlarınızı güneşte kurumaya bırakın.
- Ceviz ağacı çiçeği ya da adaçayı sirkesi için, 2 avuç çiçek (100gr) ve 1 litre kırmızı üzüm sirkesini karıştırın. Üç hafta boyunca güneşte ya da sıcak bir ortamda dinlendirin.
*Papatya çiçeği sirkesi için 2 avuç papatya çiçeğini, 1 litre elma sirkesi ile karıştırın. Üç hafta boyunca güneşte dinlendirin.

Haberin Devamı

Kırık ve mat saçlar
Eşit miktarda elma sirkesi ve kaynamış şimşir suyunu karıştırın. Saçınızı şampuanladıktan sonra bu karışımı uygulayın ve 15 dakika bekletip, durulayın.

Kepeğe karşı
-Saç derinizi her gün elma sirkesi ile ovalayarak yıkayın.
-Haftada iki defa saçınızı ılık elma sirkesini bolca dökerek yıkayın. Sonra saçlarınıza sıcak bir havlu sarıp, 1 saat süreyle bekletin. Sonra şampuanlayın.
-Yağlı saç kepeklenmesi ve tüm saç derisi problemlerinde aynı şekilde uygulama yapın. Sirke kokusu saçınızda kalmayacaktır. İsterseniz parfümlü sirkeler de kullanabilirsiniz.
-Bazıları özellikle, kuru saçlar için, sirke losyonu uyguladıktan sonra hint yağı ile hafifçe masaj yapmayı tercih ediyorlar. Bu işlem çabuk sonuç veren bir yöntemdir.
-Bir başka losyon da, kekik suyuna iki çorba kaşığı sirke ekleyerek hazırlanır.


SİRKELİ SPA
GÜZELLİK SIRLARI
Sirkenin PH değeri, cildimizinki ile çok benzerdir. Antioksidan etkisi ve güçlendirici etkisi cildin yaşlanmasına karşı etkilidir. Tüm cilt tipleri için; Banyodan sonra yüzünüzü sirkeli suyla durulayın. (Güzel kokulu olanları tercih edebilirsiniz.) Bu musluktan akan kireçli suyun zararlarını yok edecektir.


Akne
Yüzünüzü sulandırılmış lavanta sirkesiyle silin. Ayrıca 10 dakika boyunca bal ve sirke özlü düzenleyici maske uygulayın. Bu maske için; 2 yemek kaşığı balı, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile karıştırın. (Nane sirkesi de iyi sonuç verir.)

Kuru veya yağlı ciltler
Sirke, her iki tipteki cildi de dengeler. Etkiyi artırmak için içine başka bitkiler de ekleyebilirsiniz.


Normal ve yağlı ciltler
3 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir kaşık unu karıştırıp hamur haline getirin. Karşımı yüzünüze sürüp 10 dakika bekletin.

Kırışıklıklar için maske
3 yemek kaşığı yeşil kil, 1 yemek kaşığı biberiye sirkesi ve bir yemek kaşığı rüşeym yağını karıştırın. Kalın bir tabaka halinde yüzünüze sürün. En az 20 dakika bekletin ve yıkayın.

Dinlendirici etki
Yorucu bir günün ardından dışarı mı çıkacaksınız? Tamamen temizlenmiş cildinize az miktarda güzel kokulu sirke sürün ve hemen üzerine makyajınızı yapın. Cildiniz yumuşak, gergin ve pürüzsüz görünecektir.

Sirke deodorantı
Sadece saf sirkeyi uygulayın. (Terleme karşıtı etkilerinden dolayı, çam veya köknar sirkesi tavsiye edilir.) Sirke, terleme mekanizmasını düzenleyici etkiye sahiptir.

7-REÇETE

Kolesterol
Elma sirkesi, besinlerin ve sıvıların bağırsakta emilimini yavaşlatan, suda çözünen bir lif olan pektin açısından zengindir. Pektin, sindirim sisteminde yavaşça ilerlerken bağırsaklara yapışarak kolesterol emilimini engeller. Yemeklerden önce düzenli olarak ballı sirke için, kolesterolünüz normale dönecektir. İsterseniz sirkenizi meyve veya sebze suyu ile karıştırıp içebilirsiniz.

Kalp ve damar hastalıkları
Elma sirkesinde bulunan pektin ve güçlü bir antioksidan olan beta karoten, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Her yemekten önce bir yemek kaşığı sirkeyi bir bardak ılık suya veya bir bardak elma suyuna katarak için.

HAFIZA ZAYIFLIĞI
Hafıza zayıflaması hepimizi er ya da geç etkiler ama yaşlı insanlarda daha çok görülür. Ya da bazı besinlerin eksik alınması buna yol açar. Hafıza kayıpları B12 ve folik asit oranları çok düşük insanlarda daha sık görülür. Alzheimer hastalığını araştıran bilim adamları, sağlıklı beslenmenin temel unsurların-dan olan kalsiyum, tiyamin, niacin ve B12 vitamini eksikliğine dikkat çeker. Elma sirkesi, içerdiği zengin vitaminler, mineraller ve çeşitli aminoasitler sayesinde, hastalığa yakalanmış insanlar için bile (buna ek olarak sağlıklı beslenmeleri şartıyla) yeterli olmaktadır. Koruyucu hekimlikte ise değeri paha biçilmezdir!


Kasılma ve kramplar
Akşam yemeğinde kalsiyum veya multimineral tableti, elma sirkesi-ballı su karışımıyla alındığında gün veya gece boyunca bacaklarda oluşan kramplara iyi geldiği gözlemlenmiştir. Kas yorgunluğuna karşı elma sirkesi ile ıslatılmış bir bezi sarmak iyi sonuçlar vermektedir. Sirkenin içine bir miktar tatlı kırmızıbiber eklenebilir.

İSHAL
50 gr. kuru toz nane ve yarım litre elma sirkesini, üç hafta kapalı bir kavanozda dinlendirin. Taze nane yapraklarını kaynatın ve içine bir tatlı kaşığı bu sirkeden ekleyin. Eski yazıtlarda her 3-4 saatte bir, bir bardak sirkeli su içilmesini öneriyorlar. Sirkeli su, bir yemek kaşığı sirke ile bir litre suyun karışımıdır. Karahindiba da ekleyebilirsiniz.

Kireçlenmeye karşı
Elma sirkesi, kemik yapısı için gerekli olan kalsiyum, magnezyum, silis, manganez ve potasyum gibi oligo elementler açısından zengindir. Aynı zamanda, kalsiyum gibi, sağlam bir iskelet yapısı için önemli olan bor elementi de ihtiva eder. Borun, steroid hormonlarının serbest kalmasında karmaşık bir rolü vardır, menopoza girmiş kadınlarda osteoporoza karşı gerekli bir mineraldir. Hormonların miktarını arttırdığı gözlenmiştir.
Elma sirkesi bu durum için yine bir mucizedir!
Yumurta kabuklarını bir gece boyunca elma sirkesinde dinlendirin. Bu işlem kabuklardaki kalsiyumu eritir. Bir bardak ılık suya, bu karışımdan bir tatlı kaşığı ekleyip için. Eğer kalsiyum tableti kullanıyorsanız, bir bardak sirkeli suyla alın. Çok daha iyi sonuçlar elde edersiniz.


SEDEF
Kaynamış sarı yonca suyuna bir tatlı kaşığı mercanköşk (veya elma sirkesi) koyup, günde iki kez için. Mercanköşk sirkesi yapmak için 50 gr. dövülmüş kuru mercanköşke 1/2 litre elma sirkesi ekleyin. Karışımı 3 hafta boyunca dinlendirin. Sonra süzün.

YARIN: ’SODA’NIN SIRLARI