Cadde YEMEK DEĞiL EĞLENCE SAATi

YEMEK DEĞiL EĞLENCE SAATi

21.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Çocuğunuz öğle yemeğini ısrarla yemiyorsa, ıspanaklı erişteden yapılmış sevimli kaplumbağayı deneyin. Ara öğünde de, üzümden saçları, çilekten gözleri ve muzdan kulaklarıyla sevimli ‘zıpzıp’ı koyun önüne!

YEMEK DEĞiL EĞLENCE SAATi

Çocukların beslenmede yaşadıkları isteksizlik ‘iştahsızlık’ olarak adlandırılıyor. İştahsızlık, çocuklarda pek çok hastalığın belirtisi olabiliyor. Bazı durumlarda ise iştahsızlık, başlı başına bir sorun olarak anne babaların karşısına çıkıyor. Çocuk, herhangi bir hastalığı olmadığı halde yemek yememek için ısrarla direnç gösteriyor.
Prof. Dr. Benal Büyükgebiz ve Dilek Baş’ın yazdığı ‘Anne Yemekte Ne Var?’ adlı kitapta, çocuğun beslenme sürecinin anne sütüyle başladığı belirtilerek, şöyle deniliyor: “Altıncı aydan sonra beslenme ek gıdalarla sürer. Çocukların yeni besinlere alıştırıldığı dönemde bazı zorluklar yaşanabilir. Çocuk, bunların tadını, kokusunu ya da yoğunluğunu sevmeyebilir. Bu durumda anne sabırlı olmalı, inatlaşmadan güler yüzle ve sevgiyle bebeği beslemeye gayret etmeli. Çocuk, yeni yiyecekle, annenin ısrarcı ve olumsuz davranışını birleştirmemeli. Pek çok çocuk, kendisini besleyenin baskı ve ısrarıyla yiyeceğin kokusunu veya lezzetini birleştirdiği için yiyeceğe karşı tepki gösterir.”
Kitapta, çocuklar için yemek saatini eğlenceye dönüştürecek 34 mönü yer alıyor. Bugün, ana yemek için ıspanaklı erişteden yapılan ‘kaplumbağa’yı seçtik. Çocuğunuz, sabah kahvaltısında sosis ve yumurtadan yapılmış bir çiçeğe hayır diyemeyecektir. Afiyet olsun!