Cadde Şöhret Canavarı

Şöhret Canavarı

20.03.2010 - 02:32 | Son Güncellenme:

Lady GaGa’nın Beyoncé ile çektiği yeni klibi ‘Telephone’, iki saatte tam 650 bin kez indirildi. Bol miktarda müstehcenlik içeren film gibi klipte GaGa, sponsoru olan markaları da herkesin gözüne sokuyor

Şöhret Canavarı

Şöhret Canavarı



Lady GaGa’nın Beyoncé ile çektiği yeni klibi ‘Telephone’, iki saatte tam 650 bin kez indirildi. Bol miktarda müstehcenlik içeren film gibi klipte GaGa, sponsoru olan markaları da herkesin gözüne sokuyor


Deli dumrul şapkaları ve cüretkar kıyafetleriyle herkesi şoke eden, konserlerinde çılgın performanslarla her daim dikkat çekmeyi bilen Lady GaGa, son klibinde çılgınlık babında kendini bile egale etti. İngiliz Daily Mail, bu videonun ‘internet sitesine koyamayacağımız kadar müstehcen’ olduğunu yazdı.
Belki de bu tip tepkilerin etkisiyle, Grammy ödüllü Beyoncé Knowles ile seslendirdiği ‘Telephone’ şarkısının videosu, birkaç saat içinde 650 bin kez indirildi! Bu kadar kıyameti koparan klibi merak edip, birtakım proxy’leri aştım. Buna rağmen bazı sitelerde ‘içeriği nedeniyle ülkenizde gösterimi yasak’ türü uyarılar çıktı. Sonunda dokuz dakikalık klibi izleyebildim.
Bir nevi mini Tarantino filmi havasında çekilen klipte yok yok: Hapishanede kıvrım kıvrım dans eden lezbiyenler, sado mazoistler, toplu cinayet. Thelma&Louise, Natural Born Killers ve en nihayetinde Kill Bill göndermeleri. Öyle ki Selma Aliye Kavaf, gençlerimizin hali hazırda defalarca seyrettiği bu klibi görse kalp krizi geçirir!
GaGa, her klibinde ‘gizli bir mesaj’ olduğunu iddia etse de, asıl niyeti herkesin kafasındaki pop müzik videosu fikrini değiştirmek.

Markayı göze sokmaca
GaGa Hanım ‘aslında o erkek’ şeklindeki iddiaları çürütmek için klibin başında tartışmaya mahal bırakmayacak kanıtı gösteriyor. Lezbiyen ve transseksüel gardiyanlarla içli dışlı oluyor. Fakat Telephone klibine tek itiraz, sadece pornografik olması değil.
Salon.com’da ‘Lady GaGa ve Beyoncé’un epik sandviç reklamı’ başlıklı bir yazı, şöyle eleştiriyor: Bu klip, ‘alenen ürün yerleştirme’nin şahikası!
Gerçekten de klipte Virgin cep telefonuna uzun bir zoom yapılıyor. GaGa, binbir çeşit saç-şapka kreasyonundan birinde, saçlarını Diet Cola kutularına sarmış bir şekilde çıkıyor... HP laptop, polaroid ve Kraft gibi ürünler, bol miktarda dekolte ve tanga bölgesi zoom’larıyla harmanlanıyor. Pazarlamada ‘ürün yerleştirme’ denen şey, çaktırmadan müşteriye bir takım markaları empoze etmektir.
Ancak sözkonusu insan GaGa olduğundan, markaları gözünüzün içine içine sokması garip olmuyor. Hem, bu klibin masrafını da bir yerden karşılamak gerek.




ALO, GAGA?
- Telephone şarkısı, GaGa’nın Paparazzi videosunun devamı niteliğinde.
- Her iki klibin de yönetmeni Jonas Akerlund. Lady GaGa da senaryosuna katkıda bulunmuş.
- Lady GaGa klibi anlatmak için bir öğle yemeğinde Tarantino ile buluşmuş. Bunun üzerine ünlü yönetmen Kill Bill’de Uma Thurman’ın kullandığı sarı minibüsü Lady GaGa’ya vermiş.


30 MİLYON DOLARLIK DAVA
Lady GaGa, yeni kliplerinde ürün yelpazesini genişletip, baştacı etmek zorunda kalabilir. Zira şarkıcının eski sevgilisi ve yapımcısı, 30.5 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Neden mi?
AP’nin haberine göre Rob Fusari, sahne ismini bulduğunu, bazı şarkıları birlikte yazdıklarını, pop star olmasını sağladıktan sonra da Lady GaGa tarafından pis bir bez gibi kenara atıldığını iddia ediyor.
Fusari, Will Smith ve Destiny’s Child gibi starlara hit şarkılar yazmış. 2006’da, Lady GaGa’nın o zamanki adıyla Stefani Germanotta’nın star potansiyelini keşfettiğini ve aylarca birlikte çalışarak bugünkü stiline kavuşturduğunu iddia ediyor.

GERÇEK AVATAR
- Lady GaGa’nın tam adı Stefani Joanne Angelina Germanotta. Katolik okulda okumuş.
-New York’ta Lower East Side‘ın rock müzik sahnesinde yer alarak kariyerine başladı. 2007’de Streamline Records ile söz yazarı olarak anlaştı. Ve keşfedildi.
-Normalde karaoke gecesinde bile çekilmeyecek kesik ritmli, kekeme nakaratlı şarkıları, geçen yıl tüm dünyayı dans ettirdi.
-Sahne için ilham kaynakları, performans sanatçıları, Grace Jones ve David Bowie.
-Lady GaGa için ‘gerçek hayattaki Avatar’ deniyor. Hatta şarkı yazarken giyeceği kostümleri bile kafasında şekillendiriyor.
-2008’de çıkardığı ‘The Fame’ ile 2009’daki son albümü ‘The Fame Monster’ toplam 10 milyon adet sattı.

Şöhret Canavarı


Şöhret Canavarı


Şöhret Canavarı


Lady GaGa, geçen hafta çıkan klibi ‘Telephone’da hapisaneyi parti yerine çeviriyor.