Cadde ALTERNATiF TIRMANIŞ

ALTERNATiF TIRMANIŞ

18.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen ‘Engellilerle Zirvede Nemrut’a Tırmanıyoruz’ etkinliğine Türkiye’nin dört bir yanından gelen engelliler katıldı

ALTERNATiF TIRMANIŞ

İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Bolu, Diyarbakır, Eskişehir, Ordu, Trabzon, Mersin, İzmir ve Bulgaristan’dan gelen çok sayıda engelli Adıyaman’da buluştu.

Haberin Devamı

Tanrıların önünde tango
Nemrut Öreni’nin bulunduğu zirvenin eteğine gelen engellileri Mehmetçikler karşıladı. Komutanlığın özel olarak hazırlattığı koltuklara oturan engelliler Mehmetçiğin ve Adıyaman Üniversitesi’nden gelen gönüllü öğrencilerin yardımıyla Nemrut’un o dik yolunu tırmandı.
Yaklaşık yarım saatlik bir tırmanış sonrası tanrı heykelleri ve diğer kalıntıların bulunduğu zirveye ulaşan engellileri bir de sürpriz bekliyordu. Kalıntıların önüne kurulan platformda ilk kez engelliler için özel bir tango ve salsa gösterisi düzenlendi. İki bin 206 metre yükseklikte Commagene Kralı Antiochos’un vasiyetini neredeyse gerçekleştiren bu nefis buluşma görülmeye değerdi.
Dans performansları sonrası etkinliğe gösterileriyle destek veren Martı Uçurtma Kulübü‘nün üyeleri Nemrut’un zirvesinde bir uçurtma şenliği düzenledi.
Yaşadıklarından duyduğu mutluluğu ifade eden ve Ankara’dan gelen ortopedik engelli Serpil Acar da “Çok mutluyum, her şey çok güzel, manzara buradan harika gözüküyor” dedi.

Haberin Devamı

ALTERNATiF TIRMANIŞ

Düzenlenen etkinlikte Sevda Çakar ve Ercan Sayar, tanrıların önünde tango yaptı.

Engelleri beraber aşıyoruz
Etkinliğin iki yıldır iletişim sponsorluğunu yürüten Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Demirel de, “Nemrut Dağı, doğuyla batıyı buluşturan ve görkemiyle kendisine hayran bırakan eşsiz bir yer. Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde engelli vatandaşlarımızla birlikte engelleri aşıp, Nemrut Dağı’nın zirvesine çıkarak, bütün dünyayı bu eşsiz kültür mirasını görmeye davet ediyoruz” dedi.
Etkinliğin ardından günün yorgunluğunu bir kır pikniğiyle üzerlerinden atan engelliler Adıyaman’ın tarihi mekanlarını gezdi.