Cadde Yüzer sahnede ‘Anarşist Akşam Eğlencesi’

Yüzer sahnede ‘Anarşist Akşam Eğlencesi’

30.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Haliç Tersanesi bu akşam, İstanbul 2010 Kültür Başkenti’nin iki yıldır yürüttüğü ‘Geçici Kentler’ projesinin final etkinliğine ev sahipliği yapacak. Belçikalı grup, ‘Die Anarchistische Abendunterhaltung’un konseri için tersaneye yüzer sahne kuruldu

Yüzer sahnede ‘Anarşist  Akşam Eğlencesi’

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın, Pecs ve Ruhr Ajansları’yla işbirliği içerisinde iki yıldır sürdürdüğü ‘Geçici Kentler’ projesi, bu akşam Haliç Tersanesi’nde görsel gücü yüksek bir konserle sona erecek. Saat 19.30’da ücretsiz düzenlenecek DAAU - Die Anarchistische Abendunterhaltung (Anarşist Akşam Eğlencesi) konseri için tersanedeki havuzlardan birine yüzer sahne yerleştirilecek.
İDO’nun katkılarıyla düzenlenecek DAAU konseri, geçtiğimiz yıllarda Montreaux Caz, Fusion, Roskilde, Sziget gibi Avrupa’nın önemli festivallerine davet edilen Belçikalı grubun İstanbul’daki ilk performansı olacak.
Adını, Hermann Hesse’nin ‘Bozkırkurdu’ romanında geçen bir cümleden alan DAAU (Die Anarchistische Abendunterhaltung), 1992 yılında konservatuarda öğrenci oldukları sırada Roel Van Camp, Han Stubbe, Simon Lenski ve Buni Lenski tarafından kuruldu.
Enstrümanları üzerindeki hakimiyetlerini, kalıplaşmış müzik tarzlarının ötesine geçen bir yaratıcılıkla birleştiren DAAU, kısa sürede, sahne performanslarıyla ve katkıda bulundukları projelerle dikkatleri üzerine çekti. Diğer bir Belçikalı rock grubu dEUS’u popüler müzik listelerinin tepesine taşıyan ‘Suds&Soda’ şarkılarına getirdikleri yorum, DAAU’nun ülkeleri dışında da tanınmasını sağladı.
Yıllar içinde klasik müzik eğitimleriyle birleştirdikleri rock tavrıyla bilindik kalıpları fazla dikkate almadan cazdan dub’a, folk’tan trance’a uzanan bir alanda türler arasında hareket eden grup, son albümü ‘The Shepherd’s Dream’ ile kabuk değiştirerek popüler müzik dünyasında yer almaya başladı. Grup; kayıt ve canlı performanslarına Han Stubbe (klarnet), Roel Van Camp (akordeon), Hannes d ’Hoine (kontrbas) ve Simon Lenski (çello) dörtlüsüyle devam ediyor.