Cadde MÜZiĞi GERÇEKTEN SEVMEYEN BU iŞi YAPAMAZ

MÜZiĞi GERÇEKTEN SEVMEYEN BU iŞi YAPAMAZ

16.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Aranjör ve DJ Kaan Gökman ilk albümü ‘This is (h) it’i çıkardı. Gökman, “DJ albümleri, pop müziği renklendiriyor” diyor

MÜZiĞi GERÇEKTEN SEVMEYEN BU iŞi YAPAMAZ

DJ’lik maceranız nasıl başladı?
1994 yılında yerel bir radyoda başladım. Çalıştığım mekanın DJ’inin işten çıkarılmasıyla kendimi plakların başında buldum.

Aranjör Ozan Doğulu’ dan sonra bir albümde sizden geldi. DJ’ lerde albüm yapma modası mı başladı?
Dünya listelerine ‘Top 20’de olan şarkıların hepsini DJ’ler yapmış. Bizde de bir iki DJ albümleriyle pop müziği renklenmeye başladı. DJ’lerin albüm çıkarması moda değil, kesinlikle ihtiyaç. Umarım, ünlü isimlerin konuk olduğu albümüm diğer arkadaşlarımıza da ilham kaynağı olur.

Birlikte çalıştığınız isimlere nasıl karar verdiniz?
Onlar benim sound’umu, bende onların yapabileceklerini çok iyi biliyorum. Türkiye’nin en iyi vokallerini aynı tarzda birleştirmek ve herkesin severek dinleyebileceği şarkılara dönüştürmek zor olmadı. Burcu Güneş, Dj Funky C, Nez tartışmasız ülkemizin en iyi seslerinden. Ayrıca albümde gizli kahramanlar da var; büyülü keman melodileriyle Ceren Aksan ve Yıldız Asyalı, müthiş buziki performansıyla Buziki Orhan ve remiksiyle Erol Temizel.

İspanya’da Kylie Minogue’la aynı sahneyi paylaştınız. Dünyaca ünlü isimlerle sahne almak nasıl bir duygu?
Menajerim bana bu konseri söylediği zaman şaka yaptığını düşündüm. O gece heyecandan sabaha kadar uyuyamadım. Üç günlük festivalin kapanış gecesinde Kylie Minogue’la aynı sahneye çıktım. İspanya’nın Dünya Kupası’nda tur atlamasıyla beraber kalabalık arttı. Ve gece 02.30’a kadar ana sahnede devam ettim. Dinleyicilerin alkışları hâlâ kulaklarımda. Çünkü bu Türkiye’de çok alışık olduğumuz bir durum değil. Eğer o sahnede Tarkan ya da bir başka Türk pop müzik sanatçısı benim yerime çalmış olsaydı, sanırım bir ay boyunca gündemden düşmezdi.

İyi bir DJ nasıl olur?
DJ’lik yapmak için kursa gidilmese bile ders alınması lazım. Çünkü kişinin kendi şarkılarını yapması için temel armoni ve müzik teorisini öğrenmesi gerekir. Ama en önemlisi kulağınızın iyi olması ve müziği gerçekten sevmek. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız dünya müziğini takip etmelisiniz.

Beğendiğiniz DJ’ler?
David Tort, Raul Ortiz & Alex Guerrero, Chemical Brothers, Ahmet Şendilli ve David Guetta.