05.08.2010 - 01:00 | Son Güncelleme: 05.08.2010-20:28 A-A+

Ünlü yazarlardan yemekler

Fotoğraf sanatçısı Mark Crick, ‘Kafka’nın Çorbası’ adlı kitabında yazarları mutfağa soktu



Kültür Sanat Servisi

Kafka’nın ‘Dönüşüm’ünü, Jane Austen’ın ‘Aşk ve Gurur’unu, Marcel Proust’un ‘Kayıp Zamanın İzinde’sini pek çoğunuz okumuşsunuzdur. Peki edebiyatın dev isimlerinin kaleminden çıkan yemek tariflerini okuyanınız var mı? Kafka’dan Jane Austen’a, Irvine Welsh’ten Marcel Proust’a, Borges’ten Virginia Woolf’a, Marquis de Sade’a kadar dünya edebiyatının 14 ismine atfedilen yemek tarifleri Can Yayınları tarafından yayımlandı.
Fotoğraf sanatçısı Mark Crick, ‘Kafka’nın Çorbası’ adlı kitabında dünyaca ünlü yazarları masalarının başından kaldırıp mutfağa sokuyor. 14 tarifin yer aldığı kitapta Crick, yemeklerle yazarları buluşturuyor ve her bir yazarın üslubunu taklit ederek kurgu metinlerle onların dilinden yemek tarifleri kaleme alıyor. Her bir yemek tarifinde de o yazarın edebiyatına göndermelerde bulunuyor.
Raymond Chandler usulü dereotlu kuzu, Jane Austen’dan tarhunlu yumurta, Kafka’dan çabuk miso çorbası, Marguez usulü ‘coq au vin’, Steinbeck usulü mantarlı risotto, Harold Pinter usulü kızarmış ekmek üstü peynir, Borges usulü dieppe balığı tariflerden yalnız birkaçı.
Can Yayınları’nın ‘Kırk Merak’ dizisi altında yayımlanan ve Gülden Şen’in çevirdiği kitabın yazarı Mark Crick, sadece bu tarifleri kaleme almakla yetinmemiş. Aynı zamanda Andy Warhol, Jean Cocteau, Vincent Van Gogh’un da aralarında bulunduğu isimlerin çizimlerini bu kitaba uyarlamış.

Etiketler
Bilgi YarışmasıÇanakkale Zaferi kutlamaları hangi gün başlar?
Aradığınız
Evi Hemen
Bulun!
araDetaylı Ara
Soyadı Çeliköz olan şarkıcımız kimdir?
©Copyright 2015 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.