Cadde SEKS, UYUŞTURUCU VE ROCK&ROLL’UN KiTABI

SEKS, UYUŞTURUCU VE ROCK&ROLL’UN KiTABI

20.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Rolling Stones gitaristi, ‘Life’ (Hayat) isimli otobiyografisinde Sussex’teki malikanelerindeki uyuşturucu partilerini, Mick Jagger’la rekabetini, grup elemanlarının girift ilişkilerini ve daha birçok sırrı ifşa ediyor

SEKS, UYUŞTURUCU VE ROCK&ROLL’UN KiTABI

Dünyanın en patlayıcı grubunun kalbinde, yaklaşık 50 yıldır ‘rock and roll’un kitabını yazıyor. Bir Lord Byron karakteri gibi “Tanımak için çılgın, kötü ve tehlikeli biri” diye tanımlanan Keith Richards, Rolling Stones’un sırlarını 66 yaşında yazdığı otobiyografisinde ifşa ediyor. 26 Ekim’de piyasaya çıkacak olan 527 sayfa kalınlığındaki anılar, Richards’a 4.8 milyon sterlin kazandırdı. İşte anılar:
Kadınlarla muhabbetinde ketum biri olduğunu, hiçbir zaman ilk adımı kendisinin atmadığını söyleyen Richards, “Nasıl yapılır bilmiyorum. İçgüdülerim her zaman işi kadına bırakır” diyor. Onun tekniği karşı konulamaz bir çekim atmosferi yaratmaktır; onun ifadesiyle “İlgilenirlerse ilk adımı atacaklardır.”

Haberin Devamı

Pembe dizi gibi...
Richards, yarı İtalyan yarı Alman oyuncu Anita Pallenberg, Jagger ile Marianne Faithfull arasındaki ilişkiyi 60’lı yılların Amerikan pembe dizisi ‘Peyton Place’e benzetiyor: “Bir sürü eş, sevgili takası.”
Anita’nın Rolling Stones gitaristi Brian Jones ile iki yıllık bir ilişkisi vardı; üçü birden gittikleri Fas’ta Keith’e aşık olduğunda...
Jones yolda zatürree olunca onu Toulouse’da hastaneye yatırıp, Fas’a doğru devam ettiler. Richards, Barcelona’yla Valencia arasında bir yerde Bentley’inin arka koltuğunda ilk adımı Anita’nın attığını söyledi. Böylece Richards, arkadaşının sevgilisini ayartan pozisyonundan da kurtulmuştur.
Richards sevgili oldukları gün Valencia’nın portakal ağaçlarının kokusunu hâlâ hatırlıyor; “Anita ile ilk kez uzandığınızda, her şeyi hatırlarsınız.”

Haberin Devamı

İlk adımı kadın atar
Richards şunları anlatıyor: “Gece Valencia’da durduk; ‘Count’ ve ‘Countess Zigenpuss’da kaldık. Anita ile ilk kez orada seviştim. Fas’ta bir hafta veya daha fazla, zıp, zıp, zıp tavşanlar gibi azgındık. Ancak aynı zamanda meseleyi (Anita’nın Brian ile ilişkisi) nasıl halledeceğimizi merak edip, düşünüyorduk.”
İlişkinin grubu mahvedeceğinden korktular.
Anita, Jones için Toulouse’a döndü, onu Londra’ya götürdü; daha sonra yanlarına Marianne Faithfull’u da alarak Fas’a getirdi.
Richards ve Anita mesafeli duruyor gibi görünüyordu, ancak Jones olanları hissetti; Anita’ya karşı vahşileşmeye başladı. Anita ve Richards bir gece yarısı sıvıştılar. Kuzey Londra’da St. John’s Wood’da bir ev kurdular.
Anita’dan üç çocuğu olan Richards, “Brian’ın onu geri almak için umutsuz girişimleri oldu. Şansı yoktu. Benim Anita’yı çaldığım söyleniyor. Ancak ben onu kurtarmıştım. Aslında bir şekilde kurtarmıştım. İkisi de çok yıkıcı bir yoldaydılar” diyor.

Artım intikam zamanıydı
‘Performance’ filminin çekimleri sırasında Anita’nın kendisini Jagger ile aldattığını, Jagger’ın sevgilisi Marianne ile yatarak intikam aldığını da anlatan Richards, filmin İskoç yönetmeni Donald Cammell’den nefret ettiğini de söylüyor. Richards, Cammell olmasaydı, Jagger ve Anita arasındaki ilişkinin asla gerçekleşemeyeceğini düşünüyor. Bu ilişkinin kanıtını asla bulamayan Richards, “Kokusunu aldım. En çok da Mick’den” diyor.
Richards intikamını Marianne ile yatarak aldı. Ancak Mick eve erken dönünce, çoraplarını geride bırakarak camdan kaçmak zorunda kaldı.
Richards çok kısa süren bu ilişkinin aralarında hâlâ espri konusu olduğunu, Marianne’ın kendisine “Çoraplarını hala bulamıyorum” mesajları gönderdiğini söylüyor. Jagger ise işin gırgırında, “Marianne’ı götürüyordum adamım. Sen özlerken, ben öpüyordum” diyor.

Haberin Devamı

İKİ KADIN, ÜÇ ERKEK
Rolling Stones’u kuran Brian Jones, Anita Pallenberg ile birlikteydi. Pallenberg, fiziksel sağlığı ve ruh sağlığı bozulan Jones’u, üçü birden çıktıkları bir Fas yolculuğunda terk etti. Brian Jones 1969’da öldü.

1967’den 1980’e kadar Keith Richards’ın ‘resmi’ sevgilisi olan Pallenberg, ona ikisi hayatta üç çocuk verdi. Richards ve Pallenberg, ilişkilerini Brian Jones’un anlamaması için uğraştılar, ancak başaramadılar.

Haberin Devamı

Aldatılma sırası Keith Richards’a gelmişti. 1970’de Mick Jagger ile ‘Performance’ filminde rol alan Pallenberg bu kez kancayı Mick Jagger’a taktı. Jagger ve Pallenberg bu ilişkiyi doğrulamadı, ancak Keith Richards kokusunu almıştı.

Richards, gözünü Jagger’ın sevgilisi Marianne’e dikti. İlişki, Mick eve erken dönünce sona erdi; Keith çoraplarını geride bırakak pencereden sıvışmıştı.