Cadde İtalyan şaraphaneleri İstanbul'a geliyor

İtalyan şaraphaneleri İstanbul'a geliyor

05.11.2010 - 02:23 | Son Güncellenme:

‘Italian Wine Tasting’ kelimelerinin baş harflerinden oluşan IWT, her yıl Mania Gurme tarafından hazırlanan bir tadım aktivitesi. IWT, bugün ve yarın Grand Hyatt Istanbul’da gerçekleşecek

İtalyan şaraphaneleri İstanbula geliyor

İtalyan şaraphanelerinin katılımıyla gerçekleşen IWT, İtalya’nın 15 önemli üreticisini birden ağırlıyor. Yan yana duran masalarda, birbiriyle yarışırcasına değerli şaraplarını ikram eden üreticilerle tanışma fırsatı yakalayan ziyaretçiler, tattıkları lezzetlerin hikayelerini de bizzat ilk ağızdan dinliyor olacak. Barolo ve Chianti gibi klasik İtalyan şaraplarının yanı sıra Güney İtalya’nın yerel üzümleriyle hayat bulan yenilikçi örnekleri, başyapıt niteliğindeki bol ödüllü Super-Tuscan’ları, Veneto’nun grappa ve köpüklüleri, ismi dünya şarap listelerinden inmeyen kırmızıları, beyazları, rozeleri ve tatlılarıyla 50’nin üzerinde kadeh, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Mania Gurme koleksiyonundan seçilen şarapları karşılaştırarak içme fırsatı yakalayan ziyaretçiler İtalyan şarapçılığını farklı bir bakış açısıyla yeniden keşfedecek.

Haberin Devamı

Yarın ziyarete açılıyor
IWT’nin bu yılki sürprizi ise tüm dünyanın merakla beklediği orijinal İtalyan I-Spirit Vodka’nın Türk şarapseverlerle buluşması olacak. IWT’nin organizasyon sahibi Mania Gurme bu yılki tadımını iki güne yayarak daha geniş bir program sunacak. Bu sayede geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen IWT, yarın şaraptan keyif alan herkesin ziyaretine açılacak. IWT ziyaretçileri, bu şarapevlerinin üretimi olan benzersiz tatların İtalyan bağlarındaki yolculuk hikayesini birinci elden dinleme fırsatı bulacak. Yarın yapılacak halka açık workshoplarda saat 14.00’te Antonio Capaldo, ‘şampanyanın unutulmuş çeşitleri’ konusunda katılımcıları bilgilendirecek. Jose Rallo ise saat 15.00’te ‘Sicilya şarapları ve müzik eşleştirmesi’ başlıklı workshop’u yönetecek. Bugün ve yarın Grand Hyatt İstanbul’da gerçekleşecek IWT’in yarınki tadımına katılmak için biletlerinizi Grand Hyatt İstanbul girişinden 25 TL’ye alabilirsiniz.