Cadde "YOLUN BAŞINDAYIM AMA KURALLARIM VAR"

"YOLUN BAŞINDAYIM AMA KURALLARIM VAR"

03.06.2011 - 21:38 | Son Güncellenme:

Konservatuarı bitirdikten sonra 'Canım Ailem' dizisiyle ekrana gelen Sevtap Özaltun, "Beylik laflar etmek istemem, ama kurallarım var: İnanmadığın projede yer almamalısın. Hazıra konma, çalış ve sabırla bekle” diyor

YOLUN BAŞINDAYIM AMA KURALLARIM VAR

27 yaşındaki Sevtap Özaltun, evin şımarık kızı. İki ağabeyi var. Düğün ve davetlerde şarkı söyleyen babası, Sefaköy’deki küçük dükkanında enstrüman satıyor. Ailesine o kadar düşkün ki, sırf İstanbul’da bir üniversiteye gitmek için iki yıl bekledi. Haliç Üniversitesi Konservatuar Bölümü’nü kazandı ve annesinin dizinin dibinde okudu. Şu anda Kanal D’de yayınlanan ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde ‘Asu’ karakterini canlandırıyor. TV’de ilk kez 2008 yılında atv’de yayınlanan ‘Canım Ailem’ dizisinin Ahsen’i olarak göründü. İlk kez gerçek bir tiyatro sahnesine Nahit Menteşe Endüstri Meslek Lisesi'nde okurken çıktı. Ve o gün oyuncu olmaya karar verdi. Bir yandan kimya bölümünde deney yaparken, bir yandan da Basad’da (Bakırköy Sanatçılar Derneği) eğitim aldı. Ardından konservatuar geldi.
Son birkaç yılın, biraz zor geçtiğini söyleyen Özaltun, “Mezun olduktan sonra maddi sıkıntı yaşadım. Ailemden para istemeye utanıyordum. En son garsonluk yapmayı düşündüm" diyor. ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’yle hayatındaki hareketli dönem başladı. Şimdi işten başka hiçbir şeye zamanı yok, aşka bile.

Haberin Devamı

"Aşık olmak istemiyorum"Zaten bu konuda deneyimli olduğu kadar, dertli de: “Bir kez aşık oldum. Yüreğimi çok yaktı. Aşk doğal giden yaşantını keser ve ne yapacağını şaşırırsın. Şu anda aşık olursam elim ayağım birbirine dolaşır. Bu yüzden istemiyorum."
Kamera gördüğünde utangaçlık, yönetmenin karşısında yerini soğukkanlılığa bırakıyor. Sevişme sahneleri çekmesi gerekirse ne yapacağını sorduğumuzda, şöyle cevaplıyor: “Aslında en ufak öpüşme sahnesinde bile geriliyorsun, ama sete gittiğinde iş olduğunu düşünüyorsun ve yapıyorsun."
Bu arada ‘Devrimden Sonra’ filmiyle ilk sinema deneyimini de yaşamış. Henüz yolun başında, ama bundan sonra önünün açık olduğunu düşünüyor ve ekliyor: “Beylik laflar etmek istemem, ama kurallarım var: İnanmadığın projede yer almamalısın. Hazıra konma, çalış ve sabırla bekle. Bunları uyguluyorum.”