Cadde “Adamızı temiz tutan herkese teşekkür ederiz”

“Adamızı temiz tutan herkese teşekkür ederiz”

11.07.2011 - 20:56 | Son Güncellenme:

Adalar’da yazları artan çevre kirliliğine dikkat çekmek ve gelenleri daha duyarlı olmaya davet etmek için Heybeliadalılar, hafta sonu çöp toplama etkinliği düzenledi.

“Adamızı temiz tutan herkese teşekkür ederiz”

Heybeliada Gönüllüleri Derneği üyeleri, üzerlerine “Temiz bir Heybeliada için gönüllüyüz” yazılı turuncu tişörtler ve şapkalar giyerek, cadde ve sokaklardan çöp topladı.
“Adamızı temiz tutan herkese teşekkür ederiz” yazılı pankartlarla yürüyen gönüllülere, ada halkı da alkışlarla destek verdi. Etkinliğe, adayı ziyarete gelen yabancı turistler de katıldı.
Heybeliadalı gönüllüler, “Özellikle yazları gelen ziyaretçiler piknik alanlarını, ormanlık alanları çok kirletiyorlar. Bizim ricamız, buraya geldiklerinde çöpleri toplayıp çöp kutularına atmaları. Bunu yaparlarsa ada halkını mutlu ederler” dedi.
Eylemin küçük çevrecisi ve en küçük Heybeliada gönüllüsü Sirena Pak, eyleme katıldığı için heyecanlandığını ve sevindiğini belirterek, “Ben bu adada doğdum ve büyüdüm. Adayı çok seviyorum. Adamız temiz olunca hepimiz mutlu oluyoruz. Bu eyleme destek veren ve adayı temiz tutan herkese teşekkür ederim” dedi.