Cadde OKULA DÖNÜŞ

OKULA DÖNÜŞ

28.08.2012 - 18:07 | Son Güncellenme:

Okul sezonunu teknolojiden uzak geçirmeyin... Scroll.com.tr, öğrenci dostu teknolojileri CADDE okurları için derledi

OKULA DÖNÜŞ

Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Ağırlıklı olarak sırtınızda çantayla geçireceğiniz bu uzun maratona hazırlanmak hiç de kolay değil. Ders kitapları ve defterler gibi klasik okul ihtiyaçlarının yanında, teknolojik gereksinimlerinizin de çantanızda yer alması gerekiyor.
Dersler artık sadece kara tahta üzerinde anlatılmıyor ya da notlar yalnızca defterlerin üzerinde tutulmuyor. Artık tabletler de ülkemizin eğitim sisteminin bir parçası.
Bir sonraki kademe ultrabook’lar; daha yüksek donanımlarıyla bilgisayar üzerinde performans gerektiren işlerin yapılmasını olanaklı kılıyor. Akıllı telefonlarsa internet bağlantıları ve geniş uygulama seçenekleriyle küçük ama kritik konularda yardımımıza koşuyor... İşte okul sezonunda yanınızda bulunması gereken ürünler:

Haberin Devamı

Kitabınız hep yanınızda: iBook

Gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan cep telefonlarımızı genelde kılıfla kullanmayı tercih ediyoruz. Peki bu kılıflar neden hem yaratıcı hem de kullanışlı olmasın? İşte size güzel bir örnek: iBook. Kitap şeklindeki bu kılıf, hem bir iPhone’u hem de kredi kartlarınızı, paranızı ve kimliklerinizi saklayabiliyor. Dışarıdan bakıldığındaysa ‘kara kaplı defter’ görünümüne sahip.

EVDE?VE?OKULDA ÇEVRiMiÇi KALIN: Nexus 7

Okul çağındaki gençler için internet vazgeçilmez bir tutku ve büyük bir hazine. Yaşam tarzlarını dijital dünyaya odaklı sürdüren gençler, internete yalnızca bilgisayar başındayken ulaşmak istemiyor. Sosyal profillerini, her çeşit bilgiyi ve eğlenceyi yanında taşımak isteyen gençler için Google’la Asus güçlerini birleştirerek Nexus 7’yi yarattı. Dünyanın ilk 4 çekirdekli 7 inç tablet bilgisayarı Nexus 7, öğrencilere okulda, evde, dışarıda her an çevrimiçi kalma ve bilgiye ulaşma fırsatı tanıyor. Android 4.1 Jelly Bean’li ilk tablet Nexus 7’nin eylülde Türkiye’deki kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

Üstün yetenekli MP3 çalar: Sony NWZ-Z1040

MP3 formatıyla birlikte popüler olmaya başlayan dijital müzik, ardından taşınabilir boyutlardaki MP3 oynatıcılarla cebimize girdi. Bu evrimde üçüncü aşamaysa internet. Sony’nin yeni taşınabilir müzik cihazı NWZ-Z1040, Android işletim sistemi ve Wi-Fi özelliği yeni jenerasyonun temsilcilerinden biri. Sony’nin xLOUD ses sistemi, S-Master amfi, Clear Bass gibi teknolojileriyle donatılan cihaz akıllı telefonları kıskandıracak 4.3 inçlik bir ekrana sahip. 8 GB dahili hafıza ve kutu içerisinde gelen güçlü kulak içi kulaklıklar da cihazın avantajlarından.

Her şarta dayanan kulaklık: Sennheiser Adidas MX 680

Kulaklıklarımız, müzik çalarımız ve akıllı telefonlarımızla birlikte yolculukların vazgeçilmezidir. Fakat kablosu dolanan ya da zamanla kopan kulaklıklarsa ansızın bizi yolda bırakır. İşte bu durumun üstesinden gelebilmek adına Adidas ve Sennheiser el ele vermiş ve dayanıklı bir kulaklık serisi geliştirmiş. Suya dayanıklı olan bu kulaklıklar yağmurda yürürken kullanılabildiği gibi yıkanabiliyor da. Kurşun geçirmez yeleklerin yapımında da kullanılan kevlarsa kablonun kopmalara ve dolanmaya karşı dayanıklı olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

EĞLENCEYi ÇANTANIZDA TAŞIYIN: PS Vita

Ders aralarında ya da okuldan sonraki boş vakitlerinizde yanınızda taşıyabileceğiniz bir konsol sayesinde, sıkıcı anları eğlenceli dakikalarla değiştirebilirsiniz. Sony’nin PlayStation etiketli yeni el konsolu PS Vita, gamepad’e benzer yapısı, gelişmiş dokunmatik özellikleri ve grafik kalitesi yüksek oyunlarıyla, kullanıcılara son derece başarılı bir oyun deneyimi yaşatıyor. Üstelik bu keyfi çantanızda ya da pardösünüzün cebinde kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Eşyalarınızın ngüvende olsun: Genius GB-1580

Okullar başlıyor, hem ders kitaplarınızı ve defterlerinizi hem de elektronik eşyalarınızı güvenle taşıyabileceğiniz bir çantaya ihtiyacınız var. Genius’un GB-1580 kod adlı çantası, dış cephesinde yer alan sert plastik malzeme sayesinde, darbelere karşı içerdeki objeleri koruyor. Ayrıca birçok çantanın üst üste geldiği anlarda, bahsini ettiğimiz plastik yüzey ezilmelerin de önüne geçiyor. Kumaşıyla gizlenen fermuar bölümü açıp kapamayı biraz zorlaştırsa da, GB-1580 ile eşyalarınızı güvenle taşıyabilirsiniz.

Haberin Devamı

HAYATINIZI CEBiNiZDEN YÖNETiN: HTC Desire C Golf

Üst düzey akıllı telefonlarıyla olduğu kadar nispeten daha düşük bütçeli akıllı telefonlarıyla da başarılı isimlerden biri HTC, Desire C Golf adını verdiği akıllı telefonuyla uygun fiyata Android 4.0 deneyimi vaat ediyor.
3.5 inç’lik bir ekranın bulunduğu bu üründe, 5 megapiksel çözünürlüğünde bir kamera kullanılmış. MicroSD kart yuvasının yanı sıra 4 GB kapasiteli dahili hafıza, yüksek boyutlu medya dosyaları ve uygulamalar için fazlasıyla yeterli. Tatminkâr bir performans sunan HTC Desire C Golf, tam bir uygulama, internet ve multimedya canavarı.

SIRT ÇANTANIZ ARTIK AĞIR?OLMAYACAK: Acer Aspire S3

Öğrencilerin en şikayetçi olduğu konulardan biri de sırt çantaları. Onlarca kitap, defter ve malzeme taşınan bu çantalar oldukça ağır olduğu gibi içerisine başka bir şey koymak da mümkün olmuyor. Fakat artık Acer Aspire S3 Ultrabook var. Oldukça ince ve hafif olan Acer Aspire S3, ince bir çanta içerisinde bile taşınabileceği gibi her sırt çantasında da kolayca kendine yer bulabilir. Teknik özelliklere baktığımızdaysa Intel Core i5 çift çekirdekli işlemci, 4 GB RAM, 320 GB HDD + 20 GB SSD, 13 inç 1366 x 768 piksel ekran gibi üst seviye özellikler karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

BU?YAZICI YARATICILIĞINIZI ARTIRACAK: Canon PIXMA MG5350

Öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri de çok fonksiyonlu yazıcılar. Zira her öğrencinin zaman zaman fotokopi, baskı ya da tarama ihtiyacı olabiliyor. Canon PIXMA serisinden MG5350 ise tüm bu ihtiyaçları karşılarken sunduğu ekstra özelliklerle yaratıcılığa teşvik ediyor. 5 farklı mürekkep kullanan bu yazıcı 9600 dpi renkli baskı, yüksek çözünürlüklü tarama, CD üzeri baskı, Wi-Fi ve internet bağlantısı üzerinden baskı alabilme gibi özellikler var.

METAL GEAR SOLID HD COLLECTION

Metal Gear serisinin 25. yılı dolayısıyla satışa sunulan Metal Gear Solid HD Collection, geçtiğimiz yıl PS3 ve X360 için piyasaya sürüldü. Bu yazsa PS Vita için raflarda yer bulan yapım, Metal Gear Solid serüvenini HD görüntü kalitesinde kullanıcılarla buluşturuyor. Aksiyon ve macera türünün müdavimleri için keyifli saatler geçirtecek olan Metal Gear Solid HD Collection, serinin hikayesine genel bir bakış atmak için de gayet iyi bir tercih.