Cadde MUTLAKA GÖRÜN

MUTLAKA GÖRÜN

17.11.2012 - 19:39 | Son Güncellenme:

Genç nesil sinemacıların en başarılılarından Pelin Esmer’in yeni filmi, oyuncu performansları ve hikaye anlatımıyla olgun bir çalışma.

MUTLAKA GÖRÜN

Gözetleme Kulesi

Esmer, kendilerini toplumun dışına atmış, vicdan muhasebesi yapan iki ana karakteri üzerinden güçlü bir drama imza atıyor. Altın Koza’dan beş ödülle dönen film, ilgiyi sonuna kadar hak ediyor.

Haberin Devamı

Milliyet sinema yazarı Nil Kural seçti.

MUTLAKA OKUYUN

HİKAYEM PARAMPARÇA

Gecenin ilk müşterisi olan, sabahçı kahvelerinde, çorbacılarda ayılan genç adamlar. Bazen en anlamsız yüzü yaşamanın ve bazen yel değirmenini arayan içli bir hatıra. Henüz ölmemişler ve ölümle tanışmamışlara yazılmış hikayeler... Namluya sürülmüş küfür... Büyümemiş bir çocuk... Pati yapan arabalar, yutkuna yutkuna dinlenen şarkılar ve hayattan meseleler. Kutlanan yenilgiler...
Emrah Serbes, hayatı kendine katık eden, sokaktan çağlayan bir sesle yeraltının dumanını anlatıyor. Bitmez bir ergen öfkesiyle kuyuya düşmüş çocuklara sesleniyor.
Emrah Serbes’ten parça parça anlar, parça parça anılar, paramparça hikayeler...
İletişim Yayınları, 14 TL.

Haberin Devamı

Milliyet Sanat Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz seçti.

MUTLAKA iZLEYiN

HIT & MISS

Transseksüel babanın kiralık katile dönüşmesini anlatan sıra dışı bir diziyle karşı karşıyayız. Ailesinden taciz gören Mia, evden kaçıp bir süre sevgilisi Wendy’yle yaşar. Fakat feminen yanı ağır basınca ilişkiyi bitirir ve cinsiyet değiştirmek için para biriktirmeye karar verir. Başını belaya sokan bir adamı öldürmek zorunda kaldıktan sonra, mafya babası Eddie’yle tanışır. Artık patronu Eddie’dir ve hayatına kiralık katil olarak devam eder. Wendy’nin ölüm haberiyle birlikte bir oğlu olduğunu öğrenmesi yaşamını iyice zorlaştıracaktır. Farklı bir konuyu ele alan dizinin başrolünde Chloe Sevigny var. ‘Hit & Miss’i perşembe günleri e2’de izleyebilirsiniz.

CADDE ekibinin dizi gurusu ve sayfa sekreteri Nevzat Akdere seçti.