Cadde GÜNÜN MEKÂNI

GÜNÜN MEKÂNI

17.01.2013 - 19:19 | Son Güncellenme:

Mekânın peynirli, kıymalı, ıspanaklı, kavurmalı ve kuşbaşılı pideleri, yoğun bir güne lezzetle mola vermek isteyenleri bekliyor.

GÜNÜN MEKÂNI

FATİH KARADENİZ PİDECİSİ
Tatlı olarak da, Hamsiköy fırın sütlacını deneyebilirsiniz. Maçka’nın yöresel lezzeti olan tatlı, yaklaşık 4 saatte kaynatılan günlük sütlerin toprak çömlekler içinde fırına verilmesiyle hazırlanıyor. Adres: Büyük Karaman Cad. No: 47 Fatih Tel: 0 212 523 97 95

Haberin Devamı

GÜNÜN SERGiSi

ANADOLU TOPRAKLARINDAN HİKAYELER 1: TOLERANS
Işık Gençoğlu küratörlüğünde açılan seramik sergisi, Seattle ve Houston’dan sonra İstanbul’da, Galeri 5’te izleyiciyle buluşuyor. Anadolu, seramik parçalarda vücut buluyor. Sadece içinde yaşayanların fark edebileceği küçük detaylarda saklı olan inançlar, örf, adet, gelenek ve görenekleri inceleyen sergiyi, yarına kadar gezebilirsiniz.

GÜNÜN KiTABI

ODALARIN TARİHİ

Yazar Michelle Perrot, çok katmanlı bir uzamı anlatıyor: Odaları. İnceleme kitabında yok yok:
XIV. Louis’nin saraydaki odasından işçi odalarına, sanatçıların mutsuz ve depresif halde kendilerini kapattıkları çalışma odalarından işçi odalarına, çocuk odalarından koleksiyoner odalarına, ölüm döşeğindeki hasta odalarından aşk kaçamaklarının yapıldığı otel odalarına varıncaya dek, insanoğlunun bu en minimal uzamının betimlemesi ‘Odaların Tarihi’nde. Peki ya yazarlar? Kafka, Sartre, Proust, Genet, Stendhal ve Georges Sand’ın odalarla ilişkileri ve daha fazlasını eserde bulabilirsiniz. YKY, 28 TL.