Gündem ‘Mahalli’nin tahliyesi ile sorun çözülmedi’

‘Mahalli’nin tahliyesi ile sorun çözülmedi’

22.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliye edilen gazeteci Hüsnü Mahalli ile anayasa değişikliği teklifi oylamalarının yapıldığı sırada, hukuki süreci yakından takip eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın telefonundan görüştü.

‘Mahalli’nin tahliyesi  ile sorun çözülmedi’

Kılıçdaroğlu, Mahalli’ye geçmiş olsun dileklerini iletirken, Mahalli de süreçteki katkıları nedeniyle Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Yarkadaş, Milliyet’e şunları anlattı:
“Hüsnü Mahalli’nin gözaltına alınmasından itibaren bu süreci takip ediyorum. Mahalli’nin gözaltına aındığını duyar duymaz Acıbadem’deki evine gittim, polisler henüz evindeydi. Savcılıkta suç isnadı değiştirildi çünkü soruşturmayı başlatan savcı, 301’den soruşturma yapabilmesi için Adalet Bakanı’ndan gerekli izni almamıştı. Adeta Hüsnü Mahalli’yi tutuklayabilmek için 60 saatlik gözaltı sürecinde Mahalli’ye suç aradılar. Sorun, Hüsnü Mahalli’nin tahliye edilmesiyle çözülmüş değil. Henüz 147 gazeteci cezaevinde. Onlar için de gücümüz yettiğince çaba gösteriyoruz.”
Tahliyenin ardından tedavisine devam edilen Mahalli, dava ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mahalli, “İddianamede sayın Cumhurbaşkanına ve devletin görevlilerine toplu bir şekilde hakaret ettiğimi söylüyorlar. Bu çok komik bir suçlama. Cumhurbaşkanına hakaret etmek benim karakterime ve gazetecilik etiğime göre en son yapabileceğim bir şeydi” dedi.