The Others 'Medeni dünyanın gençlik ayıbı'

'Medeni dünyanın gençlik ayıbı'

19.10.2016 - 00:41 | Son Güncellenme:

Türkeş, Kıbrıslı Türk gençlerin dünya tarafından uluslararası platformda engellenmesini sert sözlerle eleştirdi ve "Bu ayıbı da kendilerine yakıştırıyorlar, bana göre de çok yakışıyor" dedi

Medeni dünyanın gençlik ayıbı

Medeni dünyanın gençlik ayıbı

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA
Türkiye Başbakan Yardımcısı, Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş, "Türk dünyasının güçlü ve zayıf noktalarını, risklerini değerlendirerek ortak bir gelecek belirlemesi ve sorunlarla ortak mücadele vermesi gerektiğini" söyledi. Türkeş, Türk Dünyası 1. Gençlik Forumu'nda konuştu. 21. yüzyıl çağını anlayamama, okuyamamanın büyük bir risk olduğunu ifade eden Türkeş, bu çağda Türk gençlerinin anlaması, bilmesi, görmesi gereken meselenin yeni bir çağda yaşadıkları olduğunu belirterek “21 yüzyıl bilgi çağıdır. Savaşları da tehditleri de dostlukları da işbirlikleri de farklıdır bunları iyi tanımanız gerekir” dedi. Türk dünyasının ortak bir gelecek oluşturması için Türk devletleri arasında oluşturulacak gönül birliklerinin büyük önem taşıdığını belirten Türkeş, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman Türk Devletlerinin yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

'Çirkin ayak oyunları'

Türkeş konuşmasında şunları ifade etti: "Türk Dünyası gençlerini sorunları neler? Hangi alanlarda işlerliğini öncelikle sağlayabiliriz? Türk Dünyası geleceğinin liderlerini nasıl yetiştirebiliriz? Birlikte ekip çalışmasıyla ortak vizyon oluşturabilmeleri için onlara hangi becerilileri kazandırabiliriz? 21 yüzyılın bilgi çağı olduğunu unutmadan gençlerimizi teknoloji alanında inovatif çalışmalara nasıl yönlendirebiliriz? Akademik, kültür, spor, ekonomi ve bunun gibi alanlarda işbirliğini nasıl daha fazla artırabiliriz? Üzerinde derinliğine düşünülmeli, çalışılması gereken soru ve sorunların çalıştayın ana konusunu oluşturduğunu görmekten büyük memnunluk duyuyorum."

'Kafaları değiştirmek'

"Yıllardır Kıbrıs Türk Gençleri uluslararası platformda becerilerini göstermeye, spor müsabakalarına katılmalarına ‘medeni dünya’ izin vermemektedir. Bu ayıbı da kendilerine yakıştırıyorlar, bana göre de çok yakışıyor. Bir gencin diğer ülkelerdeki yaşıtlarıyla spor yapması Kıbrıs sorunun çözümüne nasıl bir zararı olabilir? Nasıl değerlendiriyorlar? Yani bir taraftan diplomatik meselelerde konuşulması, müzakerelerde halledilmesi gereken konular varken bir taraftan da temel insani noktalarda izolasyonlar, tahditler, kısıtlamalar ve çirkin ayak oyunları. Sen KKTC olarak gel Rum tarafında spor kulübü gibi görün sana ancak ordan izin vereyim de müsabaka yap. Neticede bu genç başardı mı KKTC’nin başarısı olacak, senin kulübünde olsa ne olacak bilmem nerde olsa ne olacak? Bu kafaların değişmesi gerekir ve bu kafaları değiştirecek olanlar da sizlersiniz."