Ege 'Melek izciler gururumuz'

'Melek izciler gururumuz'

23.07.2017 - 06:22 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir bünyesindeki ‘Melek İzciler’ grubu, Dünya Bağımsız İzciler Örgütü’ne üye ilk engelli izci grubu oldu. Çalışmalara öncülük eden Esin Akgür, ‘Engelli İzciler Dünya Masası Başkanı’, Pektezel de ‘Avrupa Masası Başkanı’ seçildi

Melek izciler gururumuz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Melek İzciler’ projesiyle bir ilke imza atıldı. Proje kapsamında engelli izciler ve gönüllü

Melek izciler gururumuz
vatandaşların da katılımıyla, 300 kişilik bir izci grubu haline getirilen Engelsizciler Ünitesi, aynı zamanda Dünya Bağımsız İzciler Örgütü’ne (WOIS) üye ilk engelli izci grubu oldu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına öncülük eden Esin Akgür ‘Engelli İzciler Dünya Masası Başkanı’, Emel Pektezel ise ‘Engelli İzciler Avrupa Masası Başkanı’ seçildi. Akgür’ün yazdığı Melek İzciler tez çalışması farklı dillere çevrildi. Yaz kampıyla yüzme, drama, baskı çalışmaları, sabah sporları, sosyal yaşam becerilerinin uygulanması, gibi sosyal faaliyetlerle, izcilerin hayatlarını tek başına devam ettirmeleri kolaylaştırılıyor.

Kaynaştırmalı eğitim

İzcilerin becerilerini arttırmak amacıyla kurulan ve engelli çocukların aileleri ile farkında olup katılmak isteyen tüm gönüllü katılımcılara açık olan Engelsizciler Yaz Kampı, kaynaştırmalı eğitim veriyor. Kampın gönüllülerinden Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sıla Deren Toker, “Burada beni etkileyen şey herkesin sıcak davranması” dedi.

Haberin Devamı

15 yaşındaki down sendromlu kardeşiyle beraber Engelsizciler Kampı’nda yer alan lise öğrencisi Berfin Elvan, “Kardeşim buraya geldikten sonra daha sakin olmaya başladı. Aramızdaki bağ çok daha kuvvetlendi” diye konuştu.