Gündem ‘Melekler söylüyor’ deyip dolandırdılar

‘Melekler söylüyor’ deyip dolandırdılar

25.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

2 kadın, “dua okuyacağız” diye istedikleri parayı az bulunca, “Melekler daha fazla olduğunu söylüyor” deyip 13 bin lira ve altın takıyla kaçtı

‘Melekler söylüyor’ deyip dolandırdılar

İstanbul Esenler’de yaklaşık 2 hafta önce, cami ve derneklere yardım toplama bahanesiyle evlere giden 2 türbanlı kadın ilginç bir dolandırıcılığa imza attı. ‘Adıyaman Derneği’ne yardım topluyoruz’ diyerek Emine Arıboğan’ın evine giden kadınlar, ev sahibinin verdiği 13 bin TL ve 5 bin TL değerindeki altınla kayıplara karıştı.

Haberin Devamı


Arıboğa, başından geçenleri şöyle anlattı: “Kapıya iki türbanlı kadın geldi. Adıyaman Derneği’ne yardım topladıklarını söylediler. Kapının eşiğinde konuşuyorduk. Sonra kadınlar besleme çekerek elime 4 Parça halinde bir ip koydular, birden avucumda bu ipin tek parça olduğunu gördüm. Sonra birden içeri girip, kapısı açık olan yatak odama geçtiler” dedi.


Arıboğa şunları anlattı: “Evde de üç erkek kardeşim ve çocuklarım vardı. Gelenler kadın olduğundan, erkek kardeşlerim yanımıza gelmedi. Kadınlardan biri su istedi, okuyup üfledikten sonra bana içirdiler, kalan suyu yatak odasının diğer köşelerine besmele çekerek serptiler.

Evimizde nazar olduğunu söyleyen kadınlar para getirmemi, okuyup üfleyeceklerini söylediler. 200 TL getirdim, ‘Melekler daha fazla para olduğunu gösteriyor’ dediler. Ben de eşimin bankadan çektiği 13 bin TL’yi ve gerdanlığımı getirdim. Parayı ve takıyı bir çorabın içinde yastığın içine koyup dua ettiler.”

Haberin Devamı


‘Birden üşüme hissettim’

Emine Arıboğa, daha sonra şöyle devam etti: “Bana ‘bunları Allah rızası için yapıyoruz’ dediler. Sonra beni de dışarıya çıkardılar ‘gel dua et’ diye bende altı yaşındaki kızım ve iki yaşındaki oğlumu yanıma alıp peşlerine takıldım. Biraz yürüdüğümde, bana ne oluyor dedim bir üşüme hissettim ve eve döndüm. Yastığın içinde ne altın ne de paralar vardı. Bilmiyorum o kadınlar bana ne yaptı da bu hale geldim. Karşımızda ki apartmana da camiye para topluyoruz diye gitmişler. Ama onlar kızmış almamışlar. Sokakta bir kaç binaya daha girdiklerini duyduk.”