Gündem ‘Metin’i kaybedeli tam 20 yıl oldu’

‘Metin’i kaybedeli tam 20 yıl oldu’

09.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Görevi esnasında polisin uyguladığı şiddet sonucu öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, dün Esenler’deki mezarı başında anıldı.

‘Metin’i kaybedeli tam 20 yıl oldu’

20.’si gerçekleşen anma töreninde Göktepe ailesini, Göktepe’nin gazeteci arkadaşları, CHP ve HDP’li vekiller ile Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde, Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde yaşamını yitiren Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülmüştü. Bu acı olay için her yıl Göktepe’nin mezarı başında düzenlenen anma töreninde bu yıl yine geniş bir katılım vardı.

Anmada konuşan Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, katılanlara kendilerini hiç yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederek, “Metin’i kaybedeli 20 yıl oluyor. 20 yıldır benimle birliktesiniz. Metin’in katilleri nerede, Uğur Mumcu’nun katilleri nerede? Onlar neden çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

Abla Meryem Göktepe, “Ölümü üzerinden 20 yıl geçti ama acısı hala dün gibi” derken, anne Fadime Göktepe ise, “Metin’i kaybedeli 20 yıl oluyor. Metin’in katilleri nerede?” diye sordu.