Siyaset ‘Meydanlara çıksın vatandaş görecek’

‘Meydanlara çıksın vatandaş görecek’

12.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Cumhurbaşkanı tarafsız değil. Çıksın meydanlara, herhangi bir eleştirimiz yok. Millet vicdanıyla bunu değerlendirsin’ dedi

‘Meydanlara çıksın vatandaş görecek’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz bu değişiklikle bileğimizde prangalardan kurtulacağız” sözlerine, “Prangayı kim vurmuş? Asıl prangayı bu anayasa değişikliğiyle toplumun bileğine ve demokrasiye vurmak istiyorlar” yanıtını verdi.
‘Hayır çıkacak’
Kılıçdaroğlu, genel merkezde ajans muhabirleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları kaydetti:
Trump 7 ülkenin, Amerika’ya girişini yasakladı. Her konuda bir görüş beyan eden Erdoğan, bu konuda suskunluk içinde. Amerikalılar isyan ediyorlar, hükümetten tık yok.
Referandumda ‘hayır’ çıkacak. Ben bu ülkenin sağduyusuna güveniyorum. İktidarın değişikliği savunacak argümanı yok. CHP halka doğruları anlattığı için CHP’ye saldırıyorlar. O kadar sıkışmış vaziyetteler ki salı konuşmalarıma kendi konuşmalarını denk düşürüyorlar.
Prangayı kim vurmuş? Demokrasiye pranga takılıyor. Bir ülkede 150’nin üzerinde gazeteci hapisteyse, bu gazetecilere prangayı kim taktı? Bu ülkeyi yönetenler nasıl yönettiklerinin farkında değiller. Asıl prangayı bu anayasa değişikliğiyle toplumun bileğine ve demokrasiye vurmak istiyorlar.
CHP’den başlayarak bir suçlama alanı getiriyorlar, terör örgütleriyle ilişkiliymiş gibi. Terör örgütleriyle yatıp kalkanlar bunlar.
Cumhurbaşkanı tarafsız değil.. Çıksın meydanlara, herhangi bir eleştirimiz yok. Millet vicdanıyla bunu değerlendirsin. Bu anayasa değişikliğinin nasıl felakete yol açacağını artık vatandaş gözleriyle görecek. Adaletli bir referandumun olmayacağını biliyoruz ama her şeye rağmen, bu ülkenin insanlarının vicdanına, sağduyusuna güveniyorum.
‘Hata yapan kim?’
Hitler Almanya’da ne yaptıysa şu anda Türkiye’de o yapılıyor. Hitler Almanya’da bilim adamlarını üniversitelerden kovdu, pek çoğu Türkiye’ye geldi. Yüzlerce akademisyeni bir KHK ile kapının önüne koyuyorsunuz. Beş gün geçecek ‘Hata yapmışız, görevine iade ediyoruz’ diyeceksin. Hatayı yapan kim? Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar. Siz kandırıla kandırıla mahvoldunuz. Öğretim üyelerinin giydiği cübbelerin ayaklar altına alınmasından içim acıdı. 21. yüzyılın Türkiyesi bu mu?