Cadde 'Milat' hayal ettiğim diziydi

'Milat' hayal ettiğim diziydi

16.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘MilaT’ dizisinde ‘Duru’ karakterini canlandıran Elvin Levinler’le oyunculuk serüvenini, hayallerini ve spora olan tutkusunu konuştuk

Milat hayal ettiğim diziydi

Diziniz ‘MilaT’la başlayalım. Bu dizinin kariyerinizdeki yeri ne olacak?

Oyunculuğa ilk başladığımda eğitimim yoktu ve “Ne iş yapıyorsun?” dediklerinde ‘Oyuncuyum’ demek için kendimi yeterli görmüyordum. Biraz düşe kalka yolumu bulmaya çalışmış ve çok güzel tecrübeler edinmiştim ama bir sonraki projem için bazı sözler vermiştim kendime. Beklentim, daha ciddi ve gerçeğe dayalı konuların işlendiği bir senaryoda farklı ama yine kendime yakın hissettiğim bir karakteri canlandırmaktı. ‘MilaT’ dizisiyle tam da hayal ettiğim gibi oldu, o yüzden bu diziyi oyunculuk kariyerimde bir başlangıç, yani ‘milat’ olarak düşünüyorum.

Haberin Devamı

Canlandırdığınız ‘Duru’ için neler söyleyeceksiniz?

Dizide ağırlıklı olarak enerji konusu üzerinde duruyoruz. ‘Duru’ ise, enerji sektörünün önde gelen holdinglerinden birinin avukatı, aynı zamanda holding sahibinin kızı. Naif ve güçlü yapısı, yakın arkadaşıyla olan samimiyeti, babasına olan saygısı ve düşkünlüğü yönünden bana çok uzak bir karakter değil.

Daha önce komedi dizilerinde oynadınız. Aksiyonda oynamak sizi zorluyor mu?

Komedi ve aksiyon arasındaki farktan ziyade, sit - com ve drama çekim yapısının farkından dolayı başta afalladığımı itiraf etmem gerekiyor. Her şeyden önce platoda çalışmakla gerçek mekanlarda çekim yapmanın ışığı ve enerjisi çok farklı. İlk bölümü çekerken, hatta özellikle izlerken daha önce dikkat etmediğim birçok şey gözüme çarptı. Yönetmenimin, rol arkadaşlarımın hatta izleyen yakın çevremin tavsiyeleri her zaman kulağımda... Umuyorum ki, her bölüm daha da iyi olacak.

Haberin Devamı

Kariyerinize muhabir olarak başladınız. Oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu?

Koç Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okurken ne oyunculuk, ne muhabirlik, ne de sunuculuk hiçbiri aklımdan geçmiyordu. Üniversitedeyken oynadığım reklamlar, bana okulumdan geri kalmadan harçlık oluyordu. Mezun olduktan sonra ilk dizi projem için anlaştım. Kalan günlerde de muhabirlik yapmaya başladım. Bir süre sonra muhabirlikten sunuculuğa geçiş yaptım. Hepsini bir arada deneyimleme şansım olduğu için kendimi hep çok şanslı hissettim. Belki başlama hikayem hayalim değildi ama şu anda hayalini kuracağım kadar mutlu olduğum bir işi yapıyorum.

‘Yerimde durmuyorum!’

Dizi çekimleri Ankara’da devam ediyor. Setten arta kalan zamanlarda neler yapıyorsunuz?

Pek yerimde durduğum söylenemez! Ankara’da bile şimdiden düzenimi oturttum. Hafta sonları Eymir Gölü çevresinde hafta içi ODTÜ’de koşu antremanları yapan bir grubum var. Yoga derslerine katılıyorum. Ankara’da tek başıma olduğum için daha çok kitap okuyacak ve film izleyecek vakit buluyorum. Seyahat, spor, sağlık konuları üzerine oluşturduğum bir blogum var, elvinimin.com bol bol yazılar yazıyorum. Beni bir dönem Latin dansları yaparken sonra Kaz Dağları’na çıkmış meditasyon yaparken bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Oyunculukla ilgili hedefleriniz neler?

Yurt dışında farklı workshop’lara katılmayı planlıyorum. Bir de hayallerim var... Bu zamana kadar biriktirdiğim yeteneklerimi de kullanarak bambaşka bir karakter canlandırdığım bir sinema filminde oynamak isterim, ‘Siyah Kuğu’ gibi. Natalie Portman’ın oyunculuğu, geçmişten gelen bale eğitimine rağmen bir sene boyunca fiziken ve ruhen rolüne hazırlanması, senaryo ve yönetmenin bakış açısı beni çok etkilemişti. Hayallerimden bir tanesi de böyle bir projede imza niteliğinde adımın yer alması.

‘Disiplinim baleden geliyor’

Bir yandan da sporla ilgilisiniz. Paris’teki maratondan bahseder misiniz?

Sadece koşu ve yüzme de değil; yoga, pilates ve yürüyüş yapıyorum. Son zamanlarda koşuya ağırlık vermiştim çünkü nisanda Paris’te 42 km’lik maratonu koştum. Bir süre bu kadar yoğun koşmayıp biraz dizlerimi ve eklemlerimi dinlendirmek istiyorum ama belki seneye bir de bakmışsınız Çin Seddi maratonu koşuyorum. Her an her şey olabilir.

Haberin Devamı

Bale eğitimi size neler kattı?

Bale, disiplin, dans ve müzik eşliğinde özgürlük demek. Eminim ki dansa, müziğe, spora olan bu düşkünlüğüm, beslenme şeklim, duruşum, yaptığım her şeyi özverili ve disiplinli bir şekilde yapma çabam bana balenin hediyesi. Öğretmenlik diplomamı da aldım ama vaktim olmadığı için maalesef şu an yapamıyorum. Yine de hayallerimden biri. Günün birinde bunu da yapacağım.