Gündem ‘Millet o maşayı kırıp atmıştır’

‘Millet o maşayı kırıp atmıştır’

03.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM’den bir heyet, FETÖ’nün darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri görüşmek üzere Amerika’ya gitti.

‘Millet o maşayı kırıp atmıştır’

Heyet, Washington ve New York’ta yapacağı temaslarda FETÖ yapılanmasını anlatacak, Fethullah Gülen’in iadesini isteyecek. İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika’ya da TBMM heyetleri gidecek. Heyetlerde; Ak Parti, CHP ve MHP’li üyeler yer alacak. Komisyon Başkanlığı, Fransa ve Belçika’ya HDP’li üyelerin katılımını istedi, ancak HDP üye vermedi.

Amerika’ya giden heyette TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, Ak Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın yer alıyor. 8 Ağustos’a kadar Washington ve New York’ta gerçekleşecek temaslarda FETÖ yapılanması, darbe girişimi anlatılacak, Gülen’in iade istemi yinelenecek.

HDP üye vermedi

Ak Parti milletvekilleri Talip Küçükcan, Osman Aşkın Bak, Azmi Ekinci, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal’dan oluşan İngiltere heyetinin de Londra temasları 4 gün sürecek.

TBMM heyetleri; İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika’ya da gidecek. Heyetlerde Ak Parti, CHP ve MHP’li üyeler yer aldı. TBMM Dışişleri Komisyonu’ndan Fransa ve Belçika ziyaretleri için HDP ile temasa geçildi. Ancak HDP, Fransa ve Belçika heyetlerine üye vermedi.

Milliyet’e konuşan Özhan, FETÖ’nün alternatif sığınma olarak kullanabileceği yerler olması nedeniyle Amerika, İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika’nın belirlendiğini kaydetti. Özhan, şunları kaydetti:

‘Gülen iade edilmeli’

“Amerika’dan, Türkiye-Amerika ilişkilerinin istikrarlı şekilde yürümesi konusunda gereken ciddiyeti göstermesini bekliyoruz. Amerika’da yaşayan zat burada hem kanlı bir darbe girişimini hem de terörist saldırılarının doğrudan sorumlusu olan örgütün lideri. Eğer birileri Gülen’i kullanılabilecek bir maşa olduğunu düşünüyorlarsa, o maşayı Türk milleti 15 Temmuz gecesi kırıp atmıştır. Gülen iade edilmelidir. Amerika böylesine bir terör örgütü liderini taşıyabilecek bir demokratik ülke olamaz. İki ülke arasındaki ilişkinin zedelenip zedelenmeyeceği Amerika’nın terör örgütü liderine nasıl tepki vereceğiyle alakalıdır.”