Siyaset 'Muhalefet tasfiye ediliyor'

'Muhalefet tasfiye ediliyor'

25.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MYK toplantısının ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Ak Parti kongresiyle parti devletinin tescil edildiğini belirterek, ‘Ak Parti’nin hedefi, FETÖ ile mücadele adı altında muhalefeti tasfiye etme girişimidir’ dedi

Muhalefet  tasfiye ediliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, hafta sonu gerçekleşen Ak Parti kongresiyle parti devletinin tescil edildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı makamı mülgadır, yoktur, boşalmıştır. Bu nedenle Türk Ceza Kanunu’nun cumhurbaşkanına hakareti düzenleyen 299’uncu maddesinin hükmü kalmamıştır” dedi. Tezcan, FETÖ operasyonlarına ilişkin olarak da, “Ak Parti’nin hedefi FETÖ ile mücadele adı altında her türlü muhalefeti tasfiye etme girişimidir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Tezcan, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nun ardından düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

‘Müdahale edeceğiz’

“Türkiye’de FETÖ ile mücadele yalanı adı altında toplumun muhalif kesimlerine dönük saldırıların devam ettiği günlerden geçiyoruz. Hükümet, FETÖ ile mücadele etmiyor, FETÖ ile mücadele edenlerin üzerine gidiyor. Sözcü gazetesine yönelik soruşturma FETÖ ile mücadele yalanının çöktüğü andır. Kumpaslar dönemi devam ediyor, yeni kumpasların peşindeler. Ak Parti, önceki kumpasçı ittifaklarından kaynaklanan tutumunu devam ettirmeye kararlı, çünkü hedefi FETÖ ile mücadele adı altında her türlü muhalefeti tasfiye etme girişimidir” dedi.

Haberin Devamı

“Darbenin siyasi ayağı gizleniyor. Darbenin gerçek siyasi ayağı, OHAL yetkilerini kullanarak toplumsal muhalefeti bastırmaya çalışıyor” diyen Tezcan, “Genelkurmay ana davası başladı, CHP olarak müdahale talebinde bulunduk. Yargılama sürecinde gerçeğin ortaya çıkması açısından CHP’nin müdahale talebine karar vermesi önemlidir. Darbe Komisyonu’na yaptırmadıklarını, mahkemenin yargı organı olarak ortaya çıkarmasını bekliyoruz. Kontrollü darbe konusundaki şüpheler güçlü bir şekilde devam etmektedir. 14.20’de darbeyle ilgili ihbar MİT’e geliyor, saat 21.00’de Genelkurmay Başkanı derdest ediliyor. 8, 10, 12 saat sonra kuvvet komutanlarının derdest edildiği bir darbe senaryosu var. Bunun hesabını kim verecek?” değerlendirmesinde bulundu.

Tezcan, açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasına ilişkin olarak, “Zorbalığa karşı bedenlerinden başka silahları olmayan insanlar silahlı örgüt üyesi diye tutuklandılar.

Açlık grevlerini onaylamıyoruz, başından beri bunu ortadan kaldırmaya yönelik ortak çaba harcayalım diyoruz, ama bunun için vicdani bir tutuma ihtiyaç var. Ne yazık ki hükümet gayri insani, gayri vicdani, gayri ahlaki bir tutum içerisindedir” dedi.

Tezcan, Ak Parti kongresiyle, parti devletinin resmen tescil edildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı makamı mülgadır, yoktur, boşalmıştır. Bu nedenle Türk Ceza Kanunu’nun cumhurbaşkanına hakareti düzenleyen 299’uncu maddesinin hükmü kalmamıştır. Artık korunması gereken bir cumhurbaşkanı yoktur, bir siyasi parti genel başkanı vardır” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Kılıçdaroğlu’nun “hayır” ziyaretleri çerçevesinde bugün Vatan Partisi’ni ziyaret edeceğini belirterek, “O hayır buluşmaları, demokratik anayasa girişimi doğurmalıdır. Beklentimiz, talebimiz budur” diye konuştu.

‘O defteri kapattık’

Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Şırnak ve Hakkâri illerinin ilçe statüsüne düşürülmesine yönelik sözlerinin anımsatılmasına ilişkin olarak, “Erdoğan’ın şehirciliği bilip bilmediğini görmek için İstanbul’un siluetine bakmak lazım, ama intikamcılığı iyi bildiğini biliyoruz. 10 ay önce geri çekmek durumunda kaldıkları bir uygulamayı yeniden gündeme getirmeye başladıklarını görüyoruz. Mesele, illeri beldeleri yaşanabilir hale getirmektir. Ne yazık ki Erdoğan’ın ve Ak Parti iktidarının böyle bir niyeti yoktur” yanıtını verdi.

Tezcan, eski genel başkan Deniz Baykal’ın, Kılıçdaroğlu’na yönelik, “aday olacaksa, olsun” sözlerinin anımsatılması üzerine, “o defteri kapattık, tekrar açılıp konuşulması gerektiğini düşünmüyoruz” dedi.