Gündem ‘Muhteşem sünnet’ emekli mi etti?

‘Muhteşem sünnet’ emekli mi etti?

31.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ve eşi Nüket Özcan, 6 yaşındaki oğulları Mehmet Özcan’ın sünnet düğünü öncesi Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar’ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan cami avlusunda mevlit düzenledi.

‘Muhteşem sünnet’ emekli mi etti

Mehter takımı ve kılıç-kalkan ekibi ve ateşbazların gösterilerinin de yer aldığı mevlide şehzade kıyafeti giyen Mehmet Özcan at üzerinde geldi. Annesinin Osmanlı işlemeli, babasının da yakasız gömlek giydiği tören, Osmanlı düğünlerini aratmadı.
Özcan, oğlunun sünnet töreniyle ilgili bazı gazete ve internet sitelerinde yer verilen haberlere ilişkin, “Geleneklerimize, tarihi örf ve adetlerimize uygun bir faaliyet yaptık. Hiç kimseyi incitmek istemedik” dedi. Özcan, emekliye ayrılmasıyla ilgili iddialara da değindi. Özcan, şöyle konuştu: “Dilekçe vererek emekli olmuyorum, yaş haddinden oluyorum. 2 Haziran 1949 doğumluyum. 2 Haziran 2014’te 65 yaşında resmen emekliye ayrılacağım. Bu olayla alakası yok. 65 yaşını dolduran her memur gibi emekli olacağım. Benim yaşım, eşimin de rahatsızlığı sebebiyle başka bir mürüvvet görme şansımız var mıdır bilmiyorum. Biz bunları özellikle saklamaya çalışıyoruz.”