Ekonomi ‘Müjde paketi’ çok beğenildi

‘Müjde paketi’ çok beğenildi

06.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, önceki gün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Ekonomik Müjdeler Paketi’nin, iş alemini yakından ilgilendiren önemli maddeler taşıdığına işaret ederek, “Bu paket, bir anlamda iş dünyasına bir bayram hediyesidir” dedi.

‘Müjde paketi’  çok beğenildi

Olpak, yaptığı açıklamada, şehit yakınlarının kamuda işe alımının kolaylaştırılması, araç alımı ile ilgili kolaylaştırıcı düzenlemeler ve terörden etkilenen KOBİ’lere kredi imkanı sunulacak olması ile terörün yaralarının sarılması yönünde atılacak adımların, gerek toplum gerekse iş alemi olarak kendilerini daha güzel günlerin beklediğinin işareti olduğunu belirtti. Olpak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“MÜSİAD olarak, başta taşınabilirlerin teminat olarak gösterilebilmesi, damga vergisine yönelik kolaylaştırıcı düzenlemeler, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi, turkuaz kart, şirket kurmanın yanında tasfiyesinin de kolaylaştırılması, imalatçı KOBİ’lerin kredi faizlerinin karşılanması ve yerli makina alımı için faizsiz kredi, Eximbank kredilerinde yeni düzenlemeler, düşünülen yatırım teşvik sistemi, çek kanunu, varlık barışı gibi iş ve ticaret hayatında atılan önemli adımlardan memnuniyet duyuyoruz.”

Yeşil pasaport sevinci

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise, Ekonomik Müjdeler Paketi’nin başta ihracatçılar olmak üzere iş dünyasının işini kolaylaştıracağını belirtti.

Haberin Devamı

Tanrıverdi, paketin içindeki en önemli maddelerden birinin yurtdışındaki firmaların merkezlerini buraya taşımaları halinde kurumlar vergisinden istisna bulunmaları olduğunu vurgulayarak, “Bence bu çok önemli. 10 yıl önce İrlanda’da uygulanmıştı. Birçok uluslararası şirket İrlanda’ya yerleşti. Uygulamanın hem eğitimli iş gücünün artması hem de yeni iş alanların açılması noktasında çok büyük katkısı oldu” yorumunu yaptı.

Tanrıverdi, teşvik paketinde çok önemsedikleri başlıklardan birinin de ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi olduğuna işaret etti.