Gündem ‘Müstesna ses’ için son görev

‘Müstesna ses’ için son görev

27.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen hafta  hayata veda eden İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş solisti Leyla Demiriş için yıllarca sahne aldığı Kadıköy Süreyya Operası’nda dün bir tören düzenlendi. Sanatçının ailesi, sanatçı dostları ve sevenleri salonu doldurdu. Demiriş’in Türk bayrağına sarılı tabutu sahnede yer aldı ve seslendirdiği operalardan kesitler yayınlandı.

‘Müstesna ses’  için son görev

Sanatçı dostları ve ailesi Demiriş için düzenlenen törende duygusal konuşmalar yaptı. Yıllarca birlikte sahne aldığı yakın arkadaşı Demiriş için sahneye çıkan ünlü tenor Ender Arıman, “Bugün burada hayatımın en zor konuşmalarından birini yapıyorum” diyerek duygularını dile getirdi. Arıman sözlerini, “Yeri doldurulamayacak bir arkadaşımızdı. Uluslararası bir değere, müstesna bir sese sahipti” diye sürdürdü.

‘Türk operası için çok çalıştı’

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin eski müdürü Kerim Soysal törende konuşan isimler arasındaydı. Soysal, “Görev aldığı bütün eserlerde baş rolleri söyledi. Gerçekten hakkını verdi. İnanılmaz nüansları çok kolaylıkla yapabilen, bu yüksek başarısı karşısında tevazuyla yaşayabilen ender sanatçılarımızdandı” dedi. Törende son olarak Leyla Demiriş’in kızı Arzu Demirer ve torunu Ada Demirer konuştular. Arzu Demirer şunları dedi: “Operaya sadece şarkı söylemek için gelmiyordu. Türk operasını iyi yerlere getirmek için çok çalıştı. Yetiştirdiği isimlerin doğru tekniklerle söylemeleri için, babamın eserlerinin yaşaması için çok uğraştı.” Leyla Demiriş’in cenazesi Teşvikiye Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bugün toprağa verildi.

Yazarlar