Siyaset 'Ne oldu da 15 Temmuz'a nasıl geldik'

'Ne oldu da 15 Temmuz'a nasıl geldik'

08.12.2016 - 14:40 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Türkiye'nin, 15 Temmuz de-arbe girişimine ilişkin, "Ne oldu da 15 Temmuz'a nasıl geldik, bunun arkasında ne var, bu yolun taşları nasıl döşendi, kim döşedi bu yolun taşlarını?" dedi.

Ne oldu da 15 Temmuza  nasıl geldik

Koç, partisinin Düzce İl Teşkilatı'nı ziyaretinde yaptığı basın açıklamasında, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve esnafla görüşerek kentin sorunlarını Ankara'ya taşıyacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye'ye bir pencere açmak zorunda olduklarını ifade eden Koç, "Türkiye sıkıştı. Türkiye iç ve dış sorunlarla bunalmış vaziyette. 'Siz muhalefet partisisiniz, sürekli bir felaket tellallığı yaparsınız, olumsuz konuşursunuz' derler, öyle değil. İktidar partisine oy verenlerin de bugün açıkça mutsuzluklarını ifade ettikleri bir dönemden geçiyoruz. Aynı çekince onlarda da var. Ağzınızı açıp bir şey dediğiniz zaman, siz şucusunuz bucusunuz, biz hiçbir şeyci değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşlarının yanındayız." diye konuştu.

Ekonomide daralmalar yaşandığını öne süren Koç, "Ekonomide sıkıntılar var. 'Şu kadar dolar boz, seni tıraş edeyim'. Bunlarla ekonomi düzelmez." değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

"Bu işin patronu nerede?"

İktidara yönelik eleştirilerde bulunan Koç, şunları söyledi:

"Bir komisyon, Mecliste ne oldu, ne bitti araştırıyor. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Ancak ne olup bittiğini öğrenmek zorundayız. Ne oldu da 15 Temmuz'a nasıl geldik, bunun arkasında ne var, bu yolun taşları nasıl döşendi, kim döşedi bu yolun taşlarını. CHP FETÖ’cü. Sorguladığınız zaman çıt yok. Düzce’deki berber FETÖ’cü, köydeki okuldaki öğretmen FETÖ’cü, Kaynaşlı’daki polis FETÖ’cü, bu işin patronu nerede? İnsan bir aidiyet hissedebilir birşey demem ama organize olup bir kurulu devlet nizamını, anayasayı ilga etmek, devleti yıkmak suçtur. Bu işin sorumluları nerede? Sen ne uğraşıyorsun Kaynaşlı’daki polisle Düzce’nin içindeki öğretmenle, sen bu işin başındaki beyni bulsana."

"Türkiye'nin en köklü çınarıyız"

Parti içinde tartışmalar yapabileceklerine değinen Koç, şunları kaydetti:

"Biz kendi içimizde tartışmalar yaparız, demokrasiyi yarıştırırız. Bunlar kimseye malzeme olmamalı. Biz içine kapanık, sessiz, birisinin emir vererek uygulatacağı parti değil. Evet disiplinimiz var. Tartışmasını da severiz, uygarca demokratik süreçlerin hepsini partimizde yaşarız. Bundan kimseye malzeme çıkmaz. Sonuçta biz, hala iddia ediyorum Türkiye'nin en köklü çınarıyız, en köklü siyasi partisiyiz, en deneyimli partisiyiz. En çok acı çekmiş siyasi partisiyiz. Onun için bunlar bize vız gelir tırıs gider. Bu mücadeleyi sonunda mutlaka aydınlık çağdaş Türkiye ile buluşturma görevimiz var."

Haberin Devamı

Koç, daha sonra Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Parti Meclis Üyesi Canan Kaftancıoğlu, ve Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ile birlikte kentteki sivil toplum kuruluşlarını ve esnafı ziyaret etti.