Gündem ‘Nefrete inat örgütleniyoruz’

‘Nefrete inat örgütleniyoruz’

16.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihinde ilk kez geçen yıl polisin müdahale ettiği İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde güvenliğin sağlanması için imza kampanyası düzenlendi. Çağrı metninde ‘Nefret kusanlara inat sesimizi yükseltelim’ denildi

‘Nefrete inat örgütleniyoruz’

Gelenekselleşen İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası bu yıl 24’üncü yılını kutluyor. “Örgütleniyoruz” temasıyla gerçekleşecek 24. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri, 20-26 Haziran arasında, Taksim ve çevresindeki birçok mekanda gerçekleşecek.

Haberin Devamı

12 yıldır binlerce insanın katılımıyla düzenlenen, ancak tarihinde ilk kez geçen yıl polisin müdahale ettiği İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün 14’üncüsü için anayasal hakların güvence altına alınması ve güvenliğin sağlanması için imza kampanyası düzenlendi. İmzalar, yürüyüşün polis müdahalesi olmadan güven altında yapılabilmesi talebiyle İstanbul Valiliği’ne teslim edilecek.

17 şehirden 18 örgüt

Onur Haftası Komisyonu, çağrı metninde “Her yıl on binlerce kişiye ulaşan kalabalıkla, barış içinde gerçekleşen İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için bu yıl da sokaklarda olmak istiyoruz. Orlando katliamının ertesinde, LGBTİ+’leri tanımayanlara, aşkı baskılayanlara, nefret kusanlara inat sesimizi yükseltelim” denildi.

Haberin Devamı

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın “Örgütleniyoruz” başlıklı bu yılki teması çerçevesinde 17 şehirden 18 LGBTİ+ örgütü Onur Haftası etkinliklerinde olacak. Düzenlenecek forumda, Eskişehir, İzmir, Antakya, Diyarbakır, Mersin, Gaziantep, Afyon, Adana, Çanakkale Trabzon’un da aralarında olduğu şehirlerden gelen aktivistler, LGBTİ+ dernekleri, sendikaların ve siyasi partilerin LGBTİ+ örgütlenmeleri, LGBTİ+ öğrenci kulüpleri ve bağımsız aktivistler bir araya gelecek, örgütlü olmanın alternatif yöntemlerini, neler yapıldığı ve neler yapabileceğini konuşacak.

Yürüyüş 26 Haziran’da

Onur Haftası kapsamında, önceki yıllarda olduğu gibi paneller, film gösterimleri, tiyatro, performans, atölyeler, partiler gibi birçok etkinlik düzenlenecek. 24 Haziran Cuma günü ise hafta kapsamında ‘Gökkuşağı Sofrası’ adıyla İstiklal Caddesi’nde bir iftar sofrası açılacak. Futbol turnuvası, süpriz bisiklet turu, partiler, homofobik ve transfobik saldırılara karşı özsavunma atölyesi, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçeleşecek #direnayol ve Kurneqîz/Trans Kadın film gösterimleri, ruh sağlığı çalışanları buluşması, toplu HIV testi günü, güvenli cinsellik atölyesi etkinlikler arasında. Haftanın kapanışının ise 26 Haziran Pazar günü, 14. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüşü ile yapılması planlanıyor.

Alperen Ocakları: Engelleyeceğiz

Haberin Devamı

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, Üsküdar’daki il binasında önceki gün basın toplantısı düzenleyerek 26 Haziran’da yapılacak LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne engel olacaklarını açıkladı.

‘Nefrete inat örgütleniyoruz’

LGBTİ bireylerin Taksim’de yapacakları yürüyüşün ‘milli değerlere aykırı’ mahiyette olduğunu iddia eden Mican, “Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık, direkt yürüyüşü engelleyeceğiz. Bir yerde toplanıp ne yaparlarsa yapsınlar ama mübarek ramazan ayında çırılçıplak bir vaziyette ülkemizin mukaddes topraklarında bu şekilde yürümelerini asla istemiyoruz. Devletimizin de milli değerleri gözününde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz” diye konuştu.

Suç duyurusu

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, ‘Onur Yürüyüşü’nü yaptırmayacaklarını açıklayan Alperen Ocakları İstanbul Temsilciliği ile Müslüman Anadolu Gençliği hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yazarlar